Atlaisvintas karantinas Kaune: ar miestiečiai toliau dėvi kaukes? | Kas vyksta Kaune

Atlaisvintas karantinas Kaune: ar miestiečiai toliau dėvi kaukes?

R. Tenio nuotr.

Trečiadienį Vyriausybei priėmus sprendimą palaipsniui toliau švelninti karantiną, gyventojai džiaugėsi dėl grįžtančių laisvių įprastame gyvenime. Sprendimas dėl apsauginių kaukių dėvėjimo kauniečiams buvo bene vienas rūpimiausias pastarosiomis savaitėmis.

Ketvirtadienį įsigaliojus sprendimui dėl nosį ir burną dengiančių apsauginių priemonių, Kauno centrą užplūdę kauniečiai elgėsi įvairiai. Vieni pasinaudojo proga laisviau įkvėpti grynu oru, o kiti išliko atsargūs ir sąmoningi ir toliau naudojosi apsauginėmis priemonėmis, norint išvengti viruso užsikrėtimo.

Vyriausybės posėdžio metu nustatyta, kad visiems vyresniems nei 6-erių metų asmenims nosį ir burną dengiančias priemones bus privalu dėvėti turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose, renginiuose, ekskursijose, viešojo transporto įlaipinimo vietose. Taip pat ir viešose uždarose erdvėse, išskyrus valgant ir geriant viešojo maitinimo įstaigose bei sportuojant.

Visais kitais atvejais neprivaloma, tačiau ir toliau rekomenduojama dėvėti nosį ir burną dengiančias priemones, t. y. kaukes, respiratorius ar kitas priemones.

Atsižvelgiant į palankią epidemiologinę situaciją, numatomi nauji reikalavimai dėl būriavimosi viešose vietose – bus leidžiama būriuotis iki 5 žmonių grupėms. Anksčiau tai buvo leidžiama ne didesnėmis nei 2 žmonių grupelėmis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA