Lampėdžiuose kuriasi „broliška“ privačių namų kaimynystė | Kas vyksta Kaune

Lampėdžiuose kuriasi „broliška“ privačių namų kaimynystė

Organizatorių nuotr.

Dabartinė situacija paskatino sustoti, permąstyti ir iš naujo įvertinti mums visiems svarbias ir fundamentalias vertybes. Tai brangūs žmonės, artima ir panašiai mąstanti bendruomenė, betarpiškas ir žmogiškas bendravimas, pažįstama aplinka ir mūsų privati erdvė – t.y. namai, kuriuose gera ir saugu. Būtent tokius žmonių poreikius atitinka privačių namų kaimynystė „9BROLIAI“, kuri netrukus įsikurs unikalioje ir visų kauniečių vertinamoje Kauno vietoje – legendomis apipintoje, senojoje Lampėdžių gyvenvietėje.

[galerija kiek=”4″]

Pristatant gyvenamųjų namų kvartalą „9BROLIAI“, svarbu išskirti jo vertingą vietą. Projekto plėtotojai „Etapas Group“ pabrėžia, kad namai įsikurs tikruosiuose Lampėdžiuose, mat dažnai žmonės linkę Lampėdžiais vadinti aplinkinius rajonus.

Anot „Etapas Group“ vadovo Mindaugo Veličkos, Lampėdžiuose nekilnojamojo turto plėtra yra labai ribota, taip yra dėl mažos sklypų pasiūlos ir itin griežtų parko apsaugos reikalavimų. Tiesa, taip pat svarbu paminėti, kad plėtros ribojimas yra didelis privalumas šio rajono gyventojams.

Projektuojant namus, „Aketuri architektų“ pagrindinis uždavinys buvo suprojektuoti namus taip, jog jų fasadų estetika neužgožtų aplinkos, o veikiau ją papildytų, su ja susilietų ir susigyventų. Dar vienas naujų namų privalumas – tai filosofija ir požiūris, kuriuo vadovaujantis buvo kuriama ne tik šio komplekso infrastruktūra, tačiau ir gyvenimo kokybė.

Gyvenamųjų namų kvartalas „9BROLIAI“ / Organizatorių nuotr.

„Projektą pavadinome 9BROLIAIS neatsitiktinai – norime sukurti „brolišką“ ir demokratinių vertybių įkvėptą kaimynystę, kuomet visi namai – identiški, o namų gyventojai – lygūs – pagal kišenę, socialinį statusą ir gyvenimo būdą“, – užmojais dalinasi projekto vadovas Donatas Miškinis.

Būsimus gyventojus vienijantis aspektas turėtų tapti jų gyvenimo būdas. Donatas Miškinis sako, jog Lampėdžiuose statomi namai turėtų sudominti šeimas, kurios vertina saugumą, gamtos ramybę ir domisi aktyviu laisvalaikiu. Grynas pušų oras, netolimais esantis Lampėdžio ežeras upė ir paplūdimys įkvėps ir skatins gyventi kokybiškai, aktyviai ir sveikai.

Kalbant apie namų techninius sprendimus, vertėtų išskirti kelis aspektus. Kiekvienas namas sukurtas taip, jog gyventojai galėtų mėgautis visišku gyvenimo privatumu – pagrindinės namų gyvenamosios zonos bus orientuotos nusisukant nuo alėjos, na, o gyventojams ir jų bendravimui sukurta alėja taps jungiamąja ir bendruomeniškumą formuojančia zona.

Namai pasižymi statybine ir medžiagų kokybe – funkcionalus ir protingas erdvių išplanavimas, su laiku tik gražėjantys, natūralaus medžio namų fasadai, dažyti lateksine dažyve iš 3 pusių.

Gyvenamųjų namų kvartalas „9BROLIAI“ / Organizatorių nuotr.

Taip pat dideli fasadiniai langai, tamsiai pilkai dažytais mediniais rėmais, per kuriuos į namų erdves pateks daug natūralios dienos šviesos, kuri, neabejotinai, kurs namų jaukumą ir gerovę. Taip pat ir natūralaus medžio durys. Svarbu apžvelgti ir dabartinę nekilnojamojo turto investicijų situaciją, pandemijos krizės kontekste. Kuomet būtina įsivertinti planuojamo įsigyti turto vertę ilgoje perspektyvoje.

Sėkmingai penkiolika metų Kauno rinkoje dirbančios „Etapas Group“ įmonės vadovai nuramina: „Nuo karantino pradžios praėjo pakankamai mažai laiko, kad būtų įvykę kardinalūs pokyčiai gyvenamojo nekilnojamojo turto rinkoje. Apie nekilnojamąjį turtą kalbėti bendrine prasme yra neteisinga, privalu išskirti labai konkretų segmentą ir vietą. Jei kalbėtume apie gyvenamąjį būstą prestižinėse Kauno vietose, tai 2007 metų krizė parodė, kad unikalus ir vertingas turtas yra daug atsparesnis krizėms ir nepaisant visko, išlaiko savo vertę.“

„9BROLIAI“ – tai privatumo ir kolektyviškumo sintezė. Namų kompleksas yra skirtas žmonėms, ieškantiems ramybės ir saugumo pulsuojančiame mieste ir siekiantiems lėto, streso neužvaldžiusio, harmoningo gyvenimo. Tai projektas, siekiantis suformuoti sąmoningų žmonių kaimynystę, kuri dalintųsi panašiomis vertybėmis, vertintų bendravimą ir puoselėtų panašų gyvenimo būdą.

Susidomėjusiems projektu daugiau informacijos čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA