Tiesioginė „Kas vyksta Kaune“ transliacija: kaip per karantiną švęsime miesto gimtadienį? | Kas vyksta Kaune

Tiesioginė „Kas vyksta Kaune“ transliacija: kaip per karantiną švęsime miesto gimtadienį?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Jau už dešimties dienų Kaunas pasitiks 612-ąjį gimtadienį. Ir nors kiekviena gimimo diena unikali, šįkart dėl karantino ribojimų šventė bus dar neįprastesnė. Apie tai, kas laukia kauniečių jau kitą šeštadienį – pokalbis su viešosios įstaigos „Kaunas 2022“ direktore Virginija Vitkiene, kurį tiesiogiai kviečiame stebėti portale „Kas vyksta Kaune“.

Kaip trečiadienį skelbta „Kaunas 2022“ pranešime, nors planuota tradicinė trijų dienų fiesta dėl šalyje susidariusios padėties neįvyks, apskritai karantinas nesukliudys kauniečiams atšvęsti 612-ąjį miesto gimtadienį.

Šia proga gegužės 23-iajai ruošiama jungtinė kultūrinė dovana. Šventinės iniciatyvos keliasi į daugiabučių kiemus, gyvenamųjų namų gatveles ir virtualią erdvę, o naująją renginio koncepciją apibrėžia šiųmečio Kauno gimtadienio šūkis: „Kiemai atsidaro, miestas švenčia!“.

Artėjančio miesto gimtadienio programą kuria visa gausybė Kauno kultūros įstaigų: šokio bei muzikos kolektyvai, Kauno simfoninis orkestras, V. Kudirkos viešoji biblioteka, kino centras „Romuva“, miesto teatrai, muziejai bei viską koordinuojanti „Kaunas 2022“ komanda.

Ruošiant šventines staigmenas įsijungia ir Kauno bendruomenės, pasirengusios drauge užpildyti miestą džiugiu šurmuliu. Vienu akcentų taps gimtadienio vakarienė miesto centre už saugiu atstumu išrikiuotų stalų. Prie šios iniciatyvos kitą šeštadienį, 17 val., kviečiamos jungtis Kauno kavinės ir visi aktyvūs gyventojai.

Apie karantino pakoreguotus gimtadienio renginius ir dar daugiau – pokalbis su „Kaunas 2022“ direktore, menotyros mokslų daktare, meno istorike ir kritike V. Vitkiene. Tiesioginę transliaciją stebėkite „Kas vyksta Kaune“ portale ir „Facebook“ puslapyje gegužės 13 d., 19 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA