Keliose įstaigose dirbantiems medikams – nauji apribojimai | Kas vyksta Kaune

Keliose įstaigose dirbantiems medikams – nauji apribojimai

BNS / Austėja Masiokaitė-Liubinienė 2020/05/13 19:05
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga apribojo medikų galimybes teikti planines paslaugas keliose sveikatos priežiūros įstaigose.

Pirmadienį pasirašytame jo kaip operacijų vadovo sprendime nurodoma, jog asmens sveikatos priežiūros specialistų darbas, jeigu jie dirba daugiau nei vienoje įstaigoje, organizuojamos ciklais kiekvienoje sveikatos priežiūros įstaigoje.

Sprendime nurodoma, jog „ciklas suprantamas kaip einamojo mėnesio darbo valandų skaičių apimantis darbo epizodas, nepertraukiamai vykstantis vienoje asmens sveikatos priežiūros įstaigoje“.

Jame teigiama, jog tokiu apribojimu siekiama išvengti kryžminės taršos.

Portalas LRT.lt cituoja sveikatos apsaugos viceministrę Liną Jaruševičienę, kurios teigimu, pagal naują tvarką gydymo įstaigos turės suskaičiuoti darbuotojų darbo valandas per mėnesį.

„Tai reiškia, kad jeigu žmogus dirba visu etatu vienoje įstaigoje, tai gal jis tas visas valandas išdirbs per tris savaites vienoje įstaigoje, o likusią savaitę – kitoje. Ciklas negali būti diena, kada iš ryto dirbi vienoje įstaigoje, o po pietų – kitoje.

Ar diena, ar savaitė – ta kryžminė taršos prevencija yra labai kukli. Kad maksimaliai įmanomai ją sumažintume, reikia susumuoti visas valandas ir vieną ciklą atidirbti vienoje įstaigoje, tada dirbti kitoje“, – tikino L. Jaruševičienė.

A. Veryga ir anksčiau yra siūlęs, kad medikai dirbtų tik vienoje gydymo įstaigoje, siekiant taip sumažinti koronaviruso plitimo riziką. Nesulaukęs medikų organizacijų pritarimo, jis tuomet įpareigojo medikus deklaruoti, kur dirba.

Siūlymas riboti darbo vietų skaičių medikų bendruomenės anksčiau kritikuotas teigiant, jog mažesnės ligoninės dėl tokių apribojimų gali likti be dirbti galinčio personalo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA