Aplinkos ministras ketina stabdyti visą įsakymą dėl Medžioklės taisyklių pakeitimo | Kas vyksta Kaune

Aplinkos ministras ketina stabdyti visą įsakymą dėl Medžioklės taisyklių pakeitimo

BNS 2020/05/13 18:06
DELFI nuotr.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika ketina stabdyti visą praėjusį penktadienį pasirašytą įsakymą dėl Medžioklės taisyklių pakeitimo, kur buvo įteisinta ir medžioklė lankais iki 2022 metų.

„Sustabdau įsakymą, kol bus Medžioklės taryboje išdiskutuota ir balsuojama kaip normalioje praktikoje, kad nekiltų abejonių, nes dabar interpretacijų daug“, – BNS trečiadienio vakarą sakė ministras.

Jis taip pat teigė, kad šiuo atveju stabdyti įsakymą yra sąžiningiausias sprendimas, atitinkamą dokumentą pasirašyti ministras planuoja ketvirtadienį.

Aplinkos ministras antradienį nauju įsakymu išbraukė punktą, kuriuo buvo įteisinęs medžioklę lankais nuo 2022 metų, tačiau trečiadienį premjeras Saulius Skvernelis paragino atšaukti visą „nevykusį“ įsakymą.

Medžioklės konsultacinė taryba įsakyme likusių punktų, dėl kurių kilo diskusijų, rinksis aptarti kitą penktadienį. Pasak ministro, nuo tarybos sprendimų priklausys, koks bus kitas jo įsakymas.

„Jeigu bus nubalsuota vienu ar kitu klausimu, kažkoks bus priimtas tarybos sprendimas, tai tada bus keičiamas įsakymas ir pasirašomas naujas įsakymas“, – teigė K. Mažeika.

„Jeigu bus apsispręsta, kad visi punktai yra geri ir visi pritars – na, ne visi, o dauguma – tai bus pasirašytas tas pats įsakymas, kad jis galioja toliau“, – pridūrė ministras.

Atšaukti visą aplinkos ministro penktadienį pasirašytą įsakymą ragina ir gamtosaugininkai, kurie teigia, kad dokumentu taip pat buvo leista tamsoje medžioti su šunimis invazinius žvėris, naudoti prožektorius medžiojant ne tik šernus, be kita ko, buvo ir praplėstas barsukų medžiojimo terminas, panaikintas draudimas įrengti viliojimo vietas 300 metrų zonoje aplink gamtinius draustinius ir kitas nuostatas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA