Planas dėl masinių renginių atnaujinimo – jau kitą savaitę | Kas vyksta Kaune

Planas dėl masinių renginių atnaujinimo – jau kitą savaitę

BNS 2020/05/13 16:39
R. Tenio nuotr.

Kultūros ministerija kitą savaitę žada pristatyti planą, numatantį preliminarias datas ir sąlygas, kurias įgyvendinus galėtų būti visiškai atnaujinami masiniai renginiai uždarose erdvėse.

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas pabrėžė, kad toks ilgalaikis planas būtinas, nes teatrams, kultūros centrams ir kitoms įstaigoms „kyla labai daug klausimų“ dėl renginių organizavimo tvarkos vasarą.

Pasak jo, ministerija planą parengs kartu su Sveikatos apsaugos ministerija ir jį kitą savaitę pateiks Vyriausybei.

„Siūlome įsigaliojus dabartinėms nutarimo nuostatoms kitą savaitę svarstyti renginių organizavimo tvarkos planą, karantino ir pokarantininiam laikotarpiui, numatant preliminarius terminus, dalyvių skaičių, kitus reikalavimus, kurie įsigaliotų ateinančiais mėnesiais, jei pagal pandemijos situaciją mes toliau atlaisvintumėme renginių ir susibūrimų tvarką“, – teigė M. Kvietkauskas.

Premjeras Saulius Skvernelis tvirtino, kad pirmiausia būtų kalbama apie teatrų, koncertinių salių atidarymą, o galiausiai – apie visus kitus renginius, kurie buvo įprasti, „jei neblogės epidemiologinė situacija“.

„Tokia žinia būtų labai svarbi visam sektoriui, kad galėtų bent jau planuoti žmonės savo darbus ir visa kita“, – posėdyje teigė premjeras.

S. Skvernelis žadėjo, kad epidemiologinei situacijai gerėjant, sąlygos bus švelninamos „kas savaitę ar dvi“.

Švelnindama karantiną, nuo gegužės 30-osios Vyriausybė jau leido renginius tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse, kuomet dalyvauja ne daugiau kaip 30 žiūrovų ir išlaikomas nustatytas atstumas tarp jų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA