Oro bendrovėms trūksta kriterijų kur ir kada galima skraidinti žmonės | Kas vyksta Kaune

Oro bendrovėms trūksta kriterijų kur ir kada galima skraidinti žmonės

BNS / Erika Alonderytė 2020/05/13 20:52
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vokietijos oro bendrovei „Lufthansa“ trečiadienį pirmajai atnaujinant reguliarius skrydžius iš Vilniaus į Frankfurtą, Lietuvos oro uostų vadovas sako, kad skraidinti norėtų ir daugiau kompanijų, tačiau jos teigia nežinančios aiškių Lietuvos valdžios kriterijų, į kokias šalis ir kada galima skristi.

Pasak Mariaus Gelžinio, paraiškas nuo praėjusio penktadienio yra pateikusios Vengrijos oro linijos „Wizzair“ ir Baltarusijos „Belavia“, tačiau nei Užsienio reikalų ministerija, nei Vyriausybė jų dar nepatvirtino.

„Yra neaiški sistema ir neaiškūs atrankos kriterijai. (…) Nėra kriterijų, kokia šalis saugi, nėra šalių sąrašo ir tie kriterijai, kiekvienu atveju sprendžiama atskirai. Aviakompanijoms tai kelia nerimą, nes jie norėtų aiškiai žinoti, ar jiems dar apsimoka su mumis derėtis, ar jie ieško kitų šalių, kur pradėti skrydžius“, – BNS sakė oro uostų vadovas.

Anot jo, „Wizzair“ norėtų skraidinti į Londoną, Alesundą ir Bergeną (Norvegija), Belfastą (Šiaurės Airija), Belundą (Danija), Kijevą, Turku (Suomija), o „Belavia“ – į Minską.

„Kol kas dar SAS nepriėmė sprendimų dėl skrydžių į Kopenhagą gegužės pabaigoje, jie laukia aiškesnių atrankos kriterijų“, – sakė M. Gelžinis.

Vyriausybės leidimą atnaujinti skrydžius iš Vilniaus į Rygą ir Taliną gavusi Latvijos oro bendrovė „Air Baltic“ teigia besitikinti pradėti juos vykdyti artimiausiu metu.

„Air Baltic“ tikisi atidaryti skrydžius kaip galima greičiau. Tam, kad „Air Baltic“ galėtų vykdyti tiesioginius skrydžius iš Vilniaus į Rygą ir Taliną, vis dar reikia gauti leidimus iš įvairių atsakingų institucijų“, – teigiama BNS atsiųstame bendrovės komentare.

„Air Baltic“ taip pat teigia, jog Latvijos Vyriausybė kol kas nėra numačiusi datos, kada tarptautiniai skrydžiai galėtų būti pradėti vykdyti iš Rygos.

Vyriausybė trečiadienio posėdyje pritarė bendrovės prašymui ir leido nuo kito pirmadienio atnaujinti „Air Baltic“ skrydžius iš Vilniaus į Rygą, o dar po savaitės – į Taliną.

Dėl koronaviruso pandemijos ir šalių taikomų apribojimų „Air Baltic“ visus skrydžius iš Baltijos šalių sustabdė kovo 17-ąją.

Nuo penktadienio Lietuva, Latvija bei Estija savo piliečiams leidžia laisvą judėjimą tarp šalių. Baltijos šalių piliečiai keliaudami per šias tris valstybes neturės pagrįsti kelionės tikslo ir laikytis 14 dienų saviizoliacijos, jei nebuvo atvykta iš kitų šalių.

Lietuvoje oro erdvė keleiviniams skrydžiams ir keltams buvo uždaryta balandžio 4-ąją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA