Naujovė „Swedbank“: leis inicijuoti mokėjimus iš kituose bankuose esančių sąskaitų | Kas vyksta Kaune

Naujovė „Swedbank“: leis inicijuoti mokėjimus iš kituose bankuose esančių sąskaitų

Asociatyvi / E. Šostakaitės nuotr.

„Swedbank“ savo privatiems ir verslo klientams pasiūlė galimybę inicijuoti mokėjimus iš kituose bankuose esančių sąskaitų.

Nuo gegužės 12 d. „Swedbank“ Lietuvoje klientai, turintys sąskaitas SEB banke Lietuvoje ir Estijoje, galės atlikti mokėjimą iš šiuose bankuose esančių sąskaitų į kitą toje pačioje šalyje veikiantį banką, naudodamiesi „Swedbank“ interneto banku Lietuvoje.

Šia nauja funkcija taip pat galės naudotis ir „Swedbank“ Latvijoje ir Estijoje sąskaitas turintys klientai iš Lietuvos, rašoma pranešime spaudai.

Norėdami inicijuoti mokėjimą iš kito banko, klientai turi prisijungti prie „Swedbank“ interneto banko, pasirinkti mokėjimo formą „Naujas mokėjimas“, nurodyti kito banko, iš kurio bus atliekamas mokėjimas, sąskaitą.

Nors mokėjimo forma užpildoma „Swedbank“ interneto banko aplinkoje, pinigų pervedimas bus įvykdytas tame banke, iš kurio sąskaitos mokami pinigai. Mokėjimo inicijavimo funkcija galės pasinaudoti tie klientai, kurie jau yra įtraukę kituose bankuose esančias sąskaitas į „Swedbank“ interneto banko aplinką.

Kaip DELFI komentavo „Swedbank“ Lietuvoje klientų aptarnavimo tarnybos vadovė Jūratė Gumuliauskienė, šiuo metu mokėjimo inicijavimo paslauga palaiko vietinius mokėjimus eurais šalies viduje.

Tai reiškia, kad gavėjo ir mokėtojo sąskaitos turi būti toje pačioje šalyje. Kitų mokėjimų tipus, kurie peržengtų valstybių ribas, planuojama pristatyti vėliau.

„Artimiausioje ateityje galima tikėtis daugiau novatoriškų sprendimų bei naujų bendradarbiavimo formų tarp įsitvirtinusių rinkos dalyvių ir fintech sektoriaus atstovų.

Dėl atvirosios bankininkystės suteikiamų galimybių bankų ir startuolių bendradarbiavimas turėtų užtikrinti dar patogesnes finansines paslaugas ir geresnį jų prieinamumą“, – komentuoja „Swedbank“ klientų aptarnavimo tarnybos vadovė.

Šiuo metu mokėjimo inicijavimo paslauga palaiko vietinius mokėjimus eurais šalies viduje – ir gavėjo, ir mokėtojo sąskaitos turi būti toje pačioje šalyje. Kitų mokėjimų tipus, kurie peržengtų valstybių sienas, planuojama pristatyti vėliau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA