Pavasario staigmena: Kauną nuklojo sniegas | Kas vyksta Kaune

Pavasario staigmena: Kauną nuklojo sniegas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienio rytą Kauną užklojusi balta paklodė nustebino ne vieną kaunietį, po savaitgalį lepinusių šiltų orų į Kauną sugrįžo sniegas. Tiesa, kai kuriems tokių baltų pusnių nepavyko užfiksuoti nei praėjusią žiemą.

Kol žvarbų antradienio rytą kauniečiai veidus dangstė skėčiais, vairuotojus kelininkai perspėjo dėl slidžių kelio ruožų. Panašu, kad išdaigininkas pavasaris neapsiėjo tik gausiu snygiu, praūžęs stiprus vėjas Kaune vertė medžius ir apgadino miestiečių turtą. Ugniagesiai vis dar sulaukia pranešimų dėl vėjo sukeltų padarinių, Kauno apskrityje tokių pranešimų jau gauta apie 20.

Tiesa dar pirmadienį kauniečius orai džiugino vasariška 20 laipsnių viršijančia temperatūra, o antradienį – gegužės 12 dieną, už lango baltuoja sniegas. Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba praneša, kad permainingi orai išliks ir artimiausiomis dienomis.

Antradienio dieną formuosis pavieniai kamuoliniai kritulių debesys, iki vakaro per daugelį rajonų praslinks trumpi lietūs, vietomis lietų paįvairins ledo kruopos. Pūs apysmarkis šiaurės vakarų, vakarų vėjas, vietomis gūsiai sieks 15-20 m/s. Mūsų šalį bus užliejusi šalto oro masė, todėl temperatūra nekils aukščiau 8-12 laipsnių šilumos.

Trečiadienio dieną mūsų šalies orus lems šiauriau slinksiantis ciklonas. Vyraus debesuoti su pragiedruliais orai, daugelyje rajonų lankysis trumpi lietūs, vietomis su lietumi kris ledo kruopos. Pūs stiprus vakarų vėjas, daug kur gūsiai sieks 15-20 m/s. Temperatūra dieną pakils tik iki 7-12 laipsnių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA