Šaltakraujišku aštuoniolikmečio nužudymu įtariamas jaunuolis laisvės dar nematys | Kas vyksta Kaune

Šaltakraujišku aštuoniolikmečio nužudymu įtariamas jaunuolis laisvės dar nematys

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kauno apygardos teismas pranešė, kad dar trims mėnesiams pratęstas suėmimas Jurbarko gyventojo nužudymu kaltinamam asmeniui.

Kaltinamasis kaltinamas tuo, kad veikdamas organizuotoje grupėje su kitu nepilnamečiu asmeniu 2019 m. gegužės mėnesį nužudė nukentėjusįjį.

Prokuroras suėmimo terminą prašė pratęsti trims mėnesiams, nes suėmimo pagrindai nepakito. Kaltinamasis ir jo gynėjas su tuo nesutiko, prašydami skirti švelnesnę kardomąją priemonę.

Teismas sprendė, kad Baudžiamojo proceso kodekse nustatyti suėmimo pagrindai, kuriais remiantis iki šiol buvo suimtas kaltinamasis, neišnyko, todėl suėmimo terminą kaltinamajam pratęsė trims mėnesiams, terminą skaičiuojant nuo 2020 m. gegužės 17 d.

Primename, kad ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2019 m. gegužės pradžioje Jurbarke dingo aštuoniolikmetis jaunuolis. Nedelsiant, gegužės 10 d., buvo paskelbta jo paieška ir pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Policijos pareigūnai ir prokurorai skyrė didelį dėmesį paieškoms. Po kelių savaičių, gegužės 23 d., jaunuolio kūnas su durtiniais-pjautiniais sužalojimais buvo rastas Jurbarke, apleistame vaikų darželio pastate.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai teigti, kad dėl asmeninių nesutarimų labai sunkus nusikaltimas buvo iš anksto suplanuotas ir įvykdytas dviejų nepilnamečių asmenų. Kaltinamieji ir nužudytas jaunuolis buvo pažįstami, palaikė draugiškus tarpusavio santykius.

Daugiau naujienų skaitykite čia.https://www.delfi.lt/news/daily/crime/18-mecio-jurbarkiecio-nuzudymo-byla-itariamajam-pratestas-suemimo-terminas.d?id=84257683

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA