Mirė vienas Konstitucijos kūrėjų S. Stačiokas | Kas vyksta Kaune

Mirė vienas Konstitucijos kūrėjų S. Stačiokas

BNS 2020/05/11 21:15
Lietuvos teismų nuotr.

Eidamas 83-iuosius metus pirmadienį mirė teisininkas, vienas Konstitucijos kūrėjų Stasys Stačiokas. Tai BNS patvirtino Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas.

„Tai – mano mokytojas iš didžiosios raidės ir manau, kad ne tik mano, o ir daugelio kitų – visų teisininkų kartos. Tikras Lietuvos patriotas“, – sakė Konstitucinio Teismo pirmininkas.

„Aš pabrėžčiau, kad tai buvo vienas iš nedaugelio teisininkų, kurie pabrėždavo patriotizmo ir atsidavimo Lietuvai reikšmę“, – teigė jis.

Seimo narys, konservatorius Stasys Šedbaras teigė, kad su S. Stačioku visuomet palaikė draugiškus santykius.

„Jis mano dėstytojas, o po to mes kartu Konstituciniame Teisme dirbome (…) Visą laiką palaikėme draugiškus santykius“, – BNS pasakojo S. Šedbaras.

„Jis buvo labai aktyvus kaip rašantis mokslininkas, daug metų dirbo Teismo ekspertizės institute, konstitucinės teisės srity yra tikrai daug prisidėjęs. Daugiausia jo nuveikta konstitucinės teisės srityje“, – teigė parlamentaras.

S. Stačiokas gimė 1937 m. Alytuje, baigė Vilniaus universitetą, studijavo Maskvos M. Lomonosovo universiteto aspirantūroje, vadovavo Teismo ekspertizės mokslinio tyrimo institutui.

Jis 1990-1992 m. dalyvavo rengiant Konstitucijos projektą, taip pat 1993-1996 ir 1999-2008 m. dirbo Konstitucinio Teismo teisėju, 1996-1999 m. buvo Seimo nariu.

S. Stačiokas 1996 m. apdovanotas Gedimino ordino Komandoro kryžiumi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA