Svarstoma leisti restoranams, barams ir kavinėms pilnai atsidaryti nepasibaigus karantinui | Kas vyksta Kaune

Svarstoma leisti restoranams, barams ir kavinėms pilnai atsidaryti nepasibaigus karantinui

BNS 2020/05/11 14:09
R. Tenio nuotr.

Restoranai, kavinės ar barai gali būti visiškai atidaryti dar galiojant karantinui, sako sveikatos apsaugos ministras. Pasak Aurelijaus Verygos, sprendimai turėtų būti priimti artimiausiu metu.

„Dėl galimybės valgyti jau viduje kavinių, restoranų ir barų, matyt, kad artimiausiu metu toks sprendimas bus svarstomas ir tikrai nebus laukiama karantino pabaigos. Bet dar nėra suderinti nei reikalavimai, nei sąlygos, kaip reikėtų ten elgtis. Tikrai yra įvairių pasiūlymų ir svarstymų“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

Pasak jo, klausimą dar planuojama suderinti su Ekonomikos ir inovacijų ministerija bei ekspertais.

Ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas laikinai einantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas teigia, kad su Sveikatos apsaugos ministerija ir Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija ieškoma „techninio kompromiso“, o sprendimai gali būti priimti dar šią savaitę.

„Ieškome sprendimo, kuris būtų ir techniškai galimas įgyvendinti, bet principas yra tas, kad turi būti užtikrinta maksimali sauga. Bet tie, kurie pasiruošę, galėtų veikti. Dabar ir ieškome techninių, sakykime, kompromisų, kurie leistų tokiuose parametruose vykdyti veiklą“, – BNS sakė Ž. Vaičiūnas.

„Jeigu sutarsime dėl apsaugos priemonių taikymo viduje, būtent restoranuose, tokiu atveju sprendimas gali būti ir šią savaitę. Jeigu nesutarsime – tai to sprendimo dar šią savaitę nebus“, – pridūrė ministras.

Pradėjusią savaitę Ž. Vaičiūnas BNS sakė, kad sprendimai dėl tolesnio restoranų veiklos atlaisvinimo turėtų būti priimti „dar gegužės mėnesį.

BNS žiniomis, buvo siūloma restoranams ir kavinėms leisti veikti tik iki 23 valandos, išskyrus išsinešti skirto maisto gamybą.

Restoranų, kavinių ir barų veikla iš dalies atnaujinta balandžio pabaigoje – sušvelninusi karantino sąlygas Vyriausybė leido jiems dirbti tik lauke laikantis dviejų metrų atstumo tarp staliukų ir prie vieno staliuko sėdint ne daugiau kaip dviem žmonėms arba vienos šeimos nariams.

Iki tol restoranai ir kitos maitinimo įstaigos galėjo gaminti tik maistą išsinešti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA