Savaitgalį dėl koronaviruso aktyviausiai tyrėsi darželių darbuotojai | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį dėl koronaviruso aktyviausiai tyrėsi darželių darbuotojai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad savaitgalį, gegužės 9–10 d., prevenciškai dėl koronaviruso infekcijos (COVID-19) išsitirti pageidavo 1629 žmonės. Daugiau nei pusė iki šiol ištirtų ėminių rezultatai neigiami.

Aktyviausi buvo ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų darbuotojai, jų registravosi – 1031 (63 proc. tiriamųjų). Tikėtina, toks aktyvumas susijęs su tuo, kad nuo kitos savaitės darželiai vėl atveria duris vaikams.

Kaip rašoma SAM pranešime žiniasklaidai, tarp tiriamųjų buvo: medikų – 221, vaistininkų – 191, prekybos vietų darbuotojų – 135, socialinių darbuotojų – 49, pareigūnų – 2. Aktyviausiai tyrimams registravosi Vilniaus ir Kauno gyventojai. Atsakymo kol kas laukia 715 žmonių.

SAM primena, kad šiuo metu prevenciškai periodiškai tiriami šimtai įvairiose šalies gydymo įstaigose dirbančių medikų, socialinės globos ir slaugos įstaigų darbuotojų, taip pat socialines paslaugas namuose teikiančių specialistų, valstybės sienos apsaugos, muitinės, policijos pareigūnai, ugniagesiai gelbėtojai, energetikos įmonių darbuotojai, dirbantys dispečerinių centruose.

Tyrimai atliekami ir Viešojo saugumo tarnybos, Vadovybės apsaugos departamento, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistams, Valstybinės augalininkystės tarnybos specialistams, kariškiams, vaistinių ir prekybos vietų darbuotojams, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų darbuotojams. Prevenciškai taip pat tiriami naujai į ligonines guldomi pacientai bei į slaugos ligonines perkeliami pacientai.

Tikslinių grupių prevenciniai tyrimai pradėti, užtikrinus į mobilius punktus besikreipiančių gyventojų, jaučiančių simptomus, mėginių ištyrimą. Profilaktiškai atliekamas testavimas leidžia garantuoti ir priešakinėse fronto linijose kovojančiųjų, ir visuomenės saugumą.

Plečiant testuojamųjų ratą, siekiama apsaugoti labiausiai pažeidžiamus visuomenės narius, ypač sergančius lėtinėmis ligomis, vyresnio amžiaus, kuriems susirgti rizika – didžiausia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA