Oficialu: Lietuva įsitraukė į klinikinį vaisto nuo koronaviruso tyrimą | Kas vyksta Kaune

Oficialu: Lietuva įsitraukė į klinikinį vaisto nuo koronaviruso tyrimą

Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad baigus visas reikalingas diplomatines procedūras, Lietuva oficialiai įsitraukia į naujai Japonijos mokslininkų sukurto vaisto „Avigan“ klinikinius tyrimus. Tikimasi, kad šis naujasis vaistas padės įveikti koronaviruso infekciją (COVID-19) ir sustabdyti jos plitimą.

Kaip pranešime žiniasklaidai teigia Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Lietuva stengiasi išnaudoti visas įmanomas galimybes, kurios padėtų kovojant su šiuo klastingu naujuoju virusu.

„Tuo tikslu imamės ne tik pačių įvairiausių priemonių ir netradicinių sprendimų šalies viduje, bet ir stengiamės kiek galima daugiau įsitraukti į tarptautinius projektus. Ne išimtis – ir dalyvavimas naujai kuriamų vaistų klinikiniuose tyrimuose, pasitelkiant mūsų šalies medikus, mokslininkus bei įtraukiant pacientus“, – sako ministras A. Veryga.

Anot užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus, dar nuo kovo pabaigos intensyvias diplomatines derybas vedė Lietuvos ambasada Japonijoje, nes vaisto prašo ir tyrimuose nori dalyvauti 80 valstybių.

[susije_video kurie=””]

„Visos diplomatinės procedūros jau baigtos, beliko tik sulaukti vaisto Lietuvoje. Džiugu, kad mūsų medikai prisijungs prie kitų keturiasdešimties pasaulio valstybių, jau dalyvausiančių klinikiniuose vaisto tyrimuose. Kartu tai – dar vienas ypatingų ryšių tarp Lietuvos ir Japonijos pavyzdys“, – teigia ministras L. Linkevičius.

Šio vaisto eksperimentinius klinikinius tyrimus Lietuvoje vykdys Lietuvos gydymo įstaigų medikai. Šio vaisto klinikiniams tyrimams mūsų šaliai būtų skiriama iki 100 pacientų. Jei visų gautų vaistų dabar klinikiniams tyrimams Lietuva neišnaudotų (nes pacientų mažėja gerėjant epidemiologinei situacijai), juos galima saugoti ta tikrą laiką ir naudoti vėliau, jei vėl būtų protrūkių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA