Vicekancleris apie pozityvius signalus: darbuotojų priimta daugiau, nei atleista | Kas vyksta Kaune

Vicekancleris apie pozityvius signalus: darbuotojų priimta daugiau, nei atleista

BNS 2020/05/11 11:04
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Praėjusią savaitę darbdaviai į darbą priėmė daugiausiai žmonių nuo karantino pradžios, ir tai rodo tam tikrus darbo rinkos atsigavimo ženklus, pranešė pirmasis Vyriausybės vicekancleris.

Anot Luko Savicko, šis pakilimas susijęs ne tik su mėnesio pradžios efektu, kai į darbą įprastai priimama naujų žmonių.

„Gegužės 4-7 dienų duomenimis, priėmimų į darbą skaičius viršijo ankstesnių karantino savaičių rezultatus. Toks pakilimas gali būti iš dalies nulemtas ir mėnesio pradžios efekto, kada tradiciškai pradedami samdyti žmonės, tačiau vis dėlto yra ir signalų, kad pakilimas susijęs ne tik su mėnesio pradžios efektu“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė L. Savickas.

Anot jo, gegužės pradžioje į darbą priimta 6,6 tūkst. daugiau žmonių nei atleista.

Vicekanclerio teigimu, taip pat matoma teigiama registruotų bedarbių tendencija – praėjusią savaitę registruotas nedarbas nukrito 0,2 procentinio punkto iki 11,3 proc., bedarbių skaičius sumažėjo daugiau nei 3 tūkst.

„Nors nedarbo lygis išlieka aukštas ir laisvų darbo vietų skaičius tikrai nėra gausus, tačiau pastaroji Lietuvos darbo rinkos savaitė rodo ne tik stabilumą, tačiau taip pat ir pirmuosius pozityvius signalus“, – sakė L. Savickas.

Lietuvoje siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą kovo 16 dieną įvedus karantiną, registruotas nedarbas šalyje buvo pašokęs daugiau nei 2 proc. punktais.

Kai kurie ekonomistai sako, kad nedarbo lygis jau yra netoli savo piko, o nedarbas neturėtų išaugti tiek, kiek išaugo po 2008-2009 metų krizės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA