Gyventojų dujų balionų keitimui – 20 mln. eurų | Kas vyksta Kaune

Gyventojų dujų balionų keitimui – 20 mln. eurų

BNS 2020/05/11 11:47
Asociatyvi / Kas vyksta Kaune nuotr.

Valdžia finansiškai parems buityje naudojamų suskystintų dujų balionų atnaujinimą ar jų atsisakymą – tam praėjusią savaitę Vyriausybė skyrė 20 mln. eurų iš ekonomikos skatinimo ir krizės padarinių švelninimo programos.

Iki 2022 metų numatoma visiškai atsisakyti nesaugių dujų balionų daugiabučiuose, juos pakeičiant kitais šaltiniais – šiemet tam skirta 15 mln. eurų.

„Šios lėšos bus skirtos į daugiabučių energetikos sistemų – elektros arba dujų – pertvarkymą. Tai leis ne tik sparčiau išspręsti daugiabučiuose jau dešimtmečius nespręstas balionų naudojimo problemas, bet ir bus ekonomikos skatinimo instrumentas ir prisidės prie darbo vietų išlaikymo energetikos sektoriuje, kuriame dirba 10 tūkst. žmonių“, – BNS komentavo Energetikos ministerija.

Pasak jos, Lietuvoje yra 1663 daugiabučiai, kuriuose nepaisant saugumo gyventojai iki šiol maistui ruošti naudoja dujų balionus.

Dar 5 mln. eurų skirta pakeisti senus dujų balionus į saugius ir taip padėti socialiai remtiniems gyventojams. Tokių senų, pagal sovietinius standartus pagamintų balionų dabar yra 200-400 tūkst.

„Šiuo metu yra sprendžiama dėl investicijų panaudojimo mechanizmo“, – rašoma komentare.

Nuo sausio įsigaliojo griežtesnė dujų balionų naudojimo tvarka. Jie turi būti su apsauginiais vožtuvais, apsaugančiais balioną nuo sprogimo gaisro metu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA