Įvertinkite: jaunas kūrėjas iš Kauno Speechy pristato dainą ir vaizdo klipą apie karantiną | Kas vyksta Kaune

Įvertinkite: jaunas kūrėjas iš Kauno Speechy pristato dainą ir vaizdo klipą apie karantiną

Stopkadras

Jaunas kūrėjas Justas Šiburkis-Speechy sukūrė dainą ir muzikinį vaizdo klipą pagal Juozo Erlicko eilėraštį „Išeit ar ne?“ Kaip teigiama pranešime spaudai, kūrinyje atsispindi viena pagrindinių karantino temų – kaip neišeiti iš proto? Pasak dainos autoriaus, moderni klasikinio vaikams skirto eilėraščio interpretacija kviečia svarstyti būties ir nebūties klausimus.

„Daugelis žmonių buvo įpratę bėgti nuo savęs, o dabar su savimi turi būti visą laiką“, – pastebi Speechy pseudonimu prisistatantis hip hopo ir R&B muzikos kūrėjas J. Šiburkis.

(Iš)ėjimas iš proto – populiari karantino tema: daugėja depresijos, smurto artimoje aplinkoje atvejų, skyrybų. Vieni bando padaryti špagatą, kiti pradeda mokytis kinų kalbos hieroglifų…

Karantino metu sukurta Speechy daina išreiškia jaunosios karto maištą – kodėl mes turime būti uždaryti namuose?.. „Karantinas – didelis iššūkis. Mes praradome labai daug: įprastas laisvalaikio formas, kokybiškas studijas, bendravimą su draugais. Nusivylėme…“ – sako kūrėjas.

Pasak jo, pirmosiomis karantino savaitėms daugelis bendraamžių nenorėjo paklusti naujoms taisyklėmis, bet susidūrė su griežtu tėvų pasipriešinimu. Apie tai ir dainuojama – „Ką, vaikeli, tu darai, gal iš proto išėjai?“

„Pirmuosiuose klipo kadruose „Stop“ juosta užtvertos žaidimo aikštelės – ne atsitiktinumas. Tai ne tik vaikų aikštelės, bet ir mūsų stikliniai biurai, mūsų universitetai“, – sako kartu klipą kūręs KTU multimedijų srities studentas Jurgis Žurauskas.

Vaikinai prisimena, kad išėję filmuoti klipo pirmą kartą pamatė tokį keistą Kauną: viskas tuščia, gatvės tuščios ir apleistos. Viskas – tavo.

Speechy nuomone, kuriant vaizdo klipą atėjo aiškus supratimas, kad kelio atgal nėra, mes (jau) negrįšime į tą pačią tikrovę. „Bet gal galime sukurti kažką gera?..“ – retoriškai klausia kaunietis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA