Atnaujinamos bibliotekų darbo sąlygos: leidžiama naudotis skaityklomis | Kas vyksta Kaune

Atnaujinamos bibliotekų darbo sąlygos: leidžiama naudotis skaityklomis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Švelninant karantino sąlygas atnaujinamos bibliotekų darbo sąlygos – leidžiama naudotis kompiuterių, interneto ir kitų skaityklų paslaugomis.

Tokį sprendimą pasirašė valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Vis dėlto, bibliotekose šiuo metu negali būti teikiamos periodinių leidinių skaityklų, atvirųjų fondų, vaikų bibliotekų (išskyrus knygų išdavimą) paslaugos, rašoma SAM pranešime žiniasklaidai.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad siekiant užkirsti kelią koronaviruso infekcijos plitimui, perduodant daiktus, pavyzdžiui, knygas ar dokumentus, turi būti vengiama tiesioginio kontakto – jie turėtų būti paliekami ant stalo ar lentynose.

Taip pat įstaigos turėtų pasirūpinti, kad lankytojai turėtų sąlygas tinkamai rankų higienai ir dezinfekcijai, prie įėjimo į lankomą objektą turi būti pateikiama informaciją apie asmens higienos laikymosi būtinybę, taip pat užtikrinti, kad tarp lankytojų ir lankytojų grupių būtų ne mažesni nei 2 metrų atstumai, o vienam lankytojui skirti ne mažesnį nei 10 kvadratinių metrų plotą.

Sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimą galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA