Kauno centre lyg lenktynėse lėkę automobiliai leistiną greitį viršijo dvigubai | Kas vyksta Kaune

Kauno centre lyg lenktynėse lėkę automobiliai leistiną greitį viršijo dvigubai

Kauno apskrities VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, gegužės 4-10 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi kelių eismo taisyklių.

Naudojant mobilius greičio matuoklius per praėjusią savaitę Kauno apskrityje buvo užfiksuoti 4698 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai: 3213 vairuotojų viršijo greitį nuo 10 iki 20 km/val., 1185 – nuo 20 iki 30 km/val, 212 – nuo 30 iki 40 km/val, 59 – nuo 40 iki 50 km/val. Taip pat buvo užfiksuoti dar 29 vairuotojai, viršiję greitį daugiau nei 50 km/val.

Kaip skelbia Kauno apskrities VPK, gegužės 8 d. apie 20.36 val. Kaune, Karaliaus Mindaugo pr., buvo užfiksuoti du automobiliai, viršiję leistiną 50 km/val. greitį. „Mini“ ir „VW Golf“ automobiliai važiavo net 123 km/val. greičiu, taip daugiau nei dvigubai viršydami leistiną greitį bei sukeldami pavojų ne tik sau, bet ir kitiems eismo dalyviams.

Abiejų vairuotojų laukia ne tik bauda iki 550 eurų, bet ir teisės vairuoti atėmimas iki 6 mėnesių.

Be to, praėjusią savaitę buvo nustatyti 8 neblaivūs automobilių vairuotojai ir dar 10 neblaivių dviratininkų. Gegužės 9 d. apie 12 val. Jonavos rajone, Žeimių seniūnijoje sustabdytam dviratininkui, pareigūnai nustatė vidutinį girtumo laipsnį. 55 metų vyrui papūtus į alkoholio matuoklį, šis parodė net 2,45 promiles alkoholio.

Praėjusią savaitę iš viso nustatyti 22 asmenys, vairavę transporto priemones, nors tokios teisės nėra įgiję. Taip pat praėjusią savaitę užfiksuoti 3 pavojingi ir chuliganiško vairavimo atvejai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA