Kauno koronaviruso dienoraštis #29 | Kas vyksta Kaune

Kauno koronaviruso dienoraštis #29

Skaitytojų nuotr.

Karantino reikalavimai laisvėja, o naujienų tik daugėja. Skaitytojai fiksuoja aktualias problemas miesto gyvenime karantino metu, nuo šiukšlių problemų, iki kertamų medžių mieste. Taip pat pastebėtas ir vėl teršiamas Nemunas, o to pasekmes junta ir vandenyje gyvenančios žuvys, panašu, kad geru gyvenimu nesigiria ir Draugystės parko balandžiai. Taip pat, dalinamės informaciją apie Kauniečiams siūlomas aktorystės galimybes.

Medžiams Kaune – pavojus

Panašu, kad medžių kirtimas Kaune pasidarė kasdieniu vaizdu. Skaitytojas užfiksavo liūdnai sukritusias medžio dalis, kurios jau tik malkos ir tiktų. Skaitytojas piktinosi, jog medžius kerta neaiškūs darbininkai, be jokių įmonės ženklų ant kostiumų ar automobilių.

„Kai įstaigos nedirba–karantinas… ir policijai pranešus nekreipiama į tai dėmesio, savivaldų tai reikalas. Gal yra leidimai…? Kaune, prie Chemijos gatvės 17-19 namų kertami medžiai. Darbuotojai be atpažinimo firmos ženklų, apsauginių kaukių, auto transporteris be firmos ženklinimų…?“, – neaiškių darbuotojų veiksmais susirūpino skaitytojas.

„Vėl statomi „savų“ verslų „kioskai“ – pardavinėjami sklypai, kai tose vietose būtinai reikalingos daugiaaukštės parkavimo aikštelės. Savivaldos atstovauja tik verslų interesus, ne visuomenės…“, – nuogąstavo skaitytojas.

Kaune toliau krenta medžiai / Skaitytojo nuotr.

Panašu, kad medžiai ne tik krenta nuo neaiškių darbininkų, o ir genėjimo darbus atliekantys „Kauno švaros“ atstovai nepraleido progos smarkiau nukapoti medžių Neries Krantinės parke.

Dainuojantis fontanas patiko ne visiems

Visai neseniai kauniečius po ilgos pertraukos pradėjęs džiuginti Laisvės alėjos fontanas patiko ne visiems. Fontanas užprogramuotas, jog kas valandą sugroja ir atlieka šviesų bei vandens srovių pasirodymą pagal 3 dainas – vėliau dainų bus daugiau. Vienam iš skaitytojų panašu, parinktos pirmosios dainos gero įspūdžio nepaliko.

„Vakar pirmą kartą, po ilgos pertraukos, užsukau į Laisvės alėją. Fontanas prasčiau, nei buvo 1986 metais, kai šalia grojo Zvanorius. (tai L. alėjos žvaigždė, simbolis kaip Vilniaus Rožytė) muzika tranki, neaiški, netinkanti. Be to LA jau pėstiesiems vietos nebeliko. Dviratininkams ir kavinėms duota per daug laisves, kurie „privatizavo“ visą dešinę Alėjos pusę“, – pastebėjimais dalinosi skaitytojas Ijus.

[susije_video kurie=””]

Nemunas teršiamas – visi mato, nieks nieko nedaro

Nemuno užterštumas užkliūna jau ne pirmam skaitytojui, tiesa, parūpo tai ir tarnyboms, tačiau panašu, kad išvados nebuvo padarytos. „Kauno vandenims“ jau teks susimokėti už tai, jog aplinkosaugininkai užfiksavo, kad į Nemuno upę išleidžiamose nuotekose net 8,7 karto viršyta tarša. Tiesa, panaši situacija ir Neries upėje, tačiau dėl šios upės užterštumo dar nepateiktos išvados.

„Štai kokį vaizdą pamačiau, tikiuosi kažkas pradės kažką daryti Kaune, dėl Nemuno užterštumo… Užfiksavau netoli Aleksoto tilto einant pakrante nuo „Žalgirio“ arenos. Kur prie „Žalgirio“ betonavo pakrantės takelį, taipogi tvoros dvi įmestos ir jų niekas neištraukė. Tos pačios tvoros dar ir dabar yra sudėtos, tie patys atitvarai… Liūdnas vaizdas“, – netvarkomomis Nemuno prieigomis piktinosi skaitytojas Mindaugas.

Užterštas Nemunas / Skaitytojo Mindaugo nuotr.

Draugystės parke miršta balandžiai

Skaitytoja Skirmantė susirūpino gyventojų saugumu. Užfiksavo, kaip Draugystės parke iškrito ne vienas balandis, panašu, kad tikrai ne savo noru. Galimai parke darbuojasi paukščių nemėgstantys piktadariai, kurie balandžius nuodija.

„Dainavos parke 5 negyvi balandžiai. Kažkas greičiausiai mėto nuodus ar ką, reikia saugot vaikus ir naminius gyvūnus“, – perspėjo Skirmantė.

Eidami į parką verčiau pasisaugokite ir prižiūrėkite tiek vaikus ar savo augintinius, kad netyčia nesuvalgytų kažkokių neaiškių medžiagų, kurios galimai pribaigė ir šiuos balandžius.

Kauniečius kviečia tapti aktoriais

Galbūt ilgai svajojate apie aktoriaus karjerą? panašu, kad nusišypsojo sėkmė, nes į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi „Toks kinas“ atstovai, kurie ieško naujų talentų.

„Prieš keletą metų kauniečių sukurta komedija „Mažulė ir Karolis, kuris gyvena bagažinėje“ buvo rodoma „Romuvos“ kino teatre, dabar kaip serialiukas įkeltas į Youtube, kad pamatytų ir daugiau žmonių. Gegužės mėnesį bus skelbiama naujų aktorių atranka ir konkursas“, – pranešė Vaiva Tarvydė.

„Kadangi esame patalpinę į „Youtube“ jau tris mini serialus po 5 serijas, po visų karantinų planuojame visa tai tęsti ir toliau, tai ieškosime naujų aktorių, nes bus ir personažų naujų. Prašysime, kad žmonės nusifilmuotų savo trumpą prisistatymą ir kažką ką patys nori suvaidintų. Visą tai taip pat talpinsime į „Youtube“ kanalą „Toks kinas“ ir tas kas surinks daugiausiai „patinka“, garantuotai gaus vaidmenį, o visi kiti taip pat turės galimybę suvaidinti, jeigu atitiks reikiamą tipažą“, – aktorių atrankos principus paaiškino ji.

Daugiau informacijos rasite čia.

Karantino šiukšlinėlis

Apie padaugėjusį šiukšlių kiekį mieste informavo ne vienas skaitytojas. Gyventojai pamiršo, kaip gi naudoti šiukšlių dėžes, todėl visame mieste pastebimos ir tiesiog pievoje gulinčios vienkartinės kaukės ar pirštinės. Šiuo atveju, panašu, jog lankytinos vietos svečiai žinojo kur reikia dėti šiukšles, tačiau atliekas tvarkanti įmonė nepaskaičiavo kaip dažnai tas šiukšles reikia išvežti.

„Kauno rajono savivaldybė taip išveža šiukšles. Kadagių slėnio prieigos. Praeitą savaitgalį tokį vaizdą matėm ir Marvelės kaskadų prieigose. Visos šiukšlės neišvežtos,o vėjas išnešiojęs po visą aikštelę ir toliau“, – šiukšlių problemą pastebėjo skaitytoja Deimantė.

Šiukšlynas Kadagių slėnyje / Skaitytojos Deimantės nuotr.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Kauno koronaviruso dienoraštis – tai subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis paremtas straipsnių ciklas, kuriame kviečiame kauniečius dalintis savo pastebėjimais. Portalo „Kas vyksta Kaune” redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis, iš kurių sudaromi dienoraščio įrašai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA