Įjungus šviečiantį ir grojantį fontaną Laisvės alėjoje – nesilaikoma karantino reikalavimų | Kas vyksta Kaune

Įjungus šviečiantį ir grojantį fontaną Laisvės alėjoje – nesilaikoma karantino reikalavimų

Asociatyvi / "Kas vyksta Kaune" nuotr.

Laisvės alėjos viduryje esantis fontanas atgijo vos prieš kelias dienas, gegužės 7-ąją. Kauno miesto savivaldybė, daug apie tai nekalbėdama, surengė įspūdingą miesto simbolio atnaujinimo pasirodymą. Tačiau, iškilo viena bėda – stebėti vandens ir spalvų šou kiekvieną vakarą renkasi itin didelė masė žmonių, kuomet nėra laikomasi karantino sąlygų. Kaip nurodo sveikatos apsaugos ministras, tik dar po savaitės atviroje erdvėje galės vykti renginiai iki 30 žmonių. Kaip matoma vaizdo medžiagoje ir nuotraukose, užfiksuotose šeštadienio vakarą, kol dar nėra leidžiama organizuoti renginius, jų yra kur kas daugiau.

[galerija kiek=”4″]

Ketvirtadienio vakarą ištryškęs Laisvės alėjos fontanas iškart sulaukė smalsių kauniečių dėmesio. Nėra abejonių, kad ilgainiui ši erdvė grįš prie savo šlovingos praeities ir būtent čia kauniečiai skirs vietą romantiškiems pasimatymams.

Tačiau karantino laikotarpiu reikia nepamiršti reikalavimų, kurias užtikrinamas gyventojų saugumas, bei taip stabdomas viruso plitimas. Vienas iš karantino reikalavimų, tai viešų renginių draudimas. Žmonėms taip pat nurodyta nesirinkti į didesnes nei 2-jų žmonių grupes, nebent tai yra tos pačios šeimos nariai.

Šiuo metu, Vyriausybės nutarimu, tik nuo gegužės 18 dienos (kito pirmadienio) bus leista rengti iki 30 dalyvių renginius atvirose erdvėse.

Jie galėtų vykti tik tuo atveju, jei bus užtikrintas ne mažesnis kaip 10 kv. m plotas, tenkantis vienam asmeniui, ne mažesnis nei 2 m atstumas tarp asmenų ir būtinos visuomenės sveikatos saugos, higienos, darbuotojų ir apsilankiusiųjų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygos.

Panašu, šie reikalavimai įjungus centrinį miesto fontaną praslydo pro akis, nes susirinkusių žmonių kas vakarą buvo gerokai daugiau, nei 30, tiesa, tai fiksuojančių pareigūnų šeštadienio vakarą nebuvo matyti.

Nors didžioji dalis susirinkusiųjų atsakingai dėvėjo kaukes, tačiau 2 metrų atstumo išlaikyti nepavyko, minioje lakstė vaikai be apsauginių kaukių.

Fontanas rekonstruotas išlaikant senąją architektūrą bei jam būdingus dekoratyvinius elementus, bet atnaujinant apdailą ir sumontuojant naują automatizuotą technologinę įrangą. Senieji „burbulai“ buvo pagaminti naujai. Jie toliau nostalgiškai puošia fontaną. Įrengtas naujas LED apšvietimas – trys dešimtys specialių įvairiaspalvių nerūdijančio plieno šviestuvų. Šviesos automatiškai įsijungs temstant arba užsakius muzikinį kūrinį.

Aplink sumontuota garso sistema. Interaktyvus fontanas priims trumpąsias SMS žinutes ir gros muzikinius kūrinius pagal lankytojų pageidavimus. Ši paslauga turėtų būti aktyvuota gegužės viduryje. Kol kas daugiausia laiko jis veiks įprastu klasikiniu režimu, o kiekvienos valandos pradžioje „iššaus“ muzikos, šviesų ir vandens pasirodymais.

[susije_video kurie=””]

Kol kas jame suprogramuoti 3 legendiniai kūriniai: grupės Antis hitas „Alyvos“, Rolling Stones – „I can‘t get no satisfaction“ ir Queen – „Somebody to love“. Per artimiausią mėnesį grojaraštis turėtų gerokai pasipildyti naujais kūriniais, mat dainų kiekis gali būti neribotas.

Naujieji purkštukai gali pakelti vandens „stulpą“ net į 9 metrų aukštį ir geba skirtingais režimais „karpyti“ srovę iki 12 kartų per sekundę. Jei visi fontano siurbliai veiktų pilnu pajėgumu, per valandą jie išpurkštų daugiau kaip 600 m³ vandens.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA