Kauniečiai rinkosi į bagažinių turgų: ko pavasarį ieško pirkėjai? | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai rinkosi į bagažinių turgų: ko pavasarį ieško pirkėjai?

Organizatorių nuotr.

Kaune šį savaitgalį jau antrą kartą po karantino pertraukos surengtas Bagažinių turgus. Kauniečiai ir miesto svečiai greitai užpildė visą 600 vietų automobilių stovėjimo aikštelę. Daugelis parduoda per laisvą laiką karantino metu spintose, sandėliukuose, palėpėse atrinktus nebereikalingus bet dar gerus rūbus ir daiktus.

[galerija kiek=”12″]

Dauguma jų dabar itin aktualūs – dviračiai, žoliapjovės, pavasariniai rūbai. Šeštadienį Bagažinių turguje sutikta kauniečių Edvino ir Jolantos šeima sakė, kad ir anksčiau yra čia lankęsi, bet dabar turgus išties gausus įvairiausių šiuo metų laiku aktualių dalykų.

„Radom dukrytei pavasarinių drabužėlių, batukų, jau labai reikėjo. Vyresnėliui nusižiūrėjom neblogą dviratį už labai gerą kainą, dabar dairomės žoliapjovės. Jos net nesitikėjom čia rasti, bet žiūrim nemažai žmonių atvežę, tai gal ir išsirinksim.

Iki šiol žolę pjovėm su rankine elektrine žoliapjove, bet pas mus tos vejos ne tiek ir mažai, tai reikėtų ko nors su ratukais, kad lengviau būtų. Kainos tikrai neblogos, nes daugiausia patys žmonės savo parduoda, dažniausiai irgi dėl to, kad įsigijo didesnę ar galingesnę“, – pasakojo sutuoktiniai.

Dar vienas žavus pavasariškas Bagažinių turgaus akcentas – kambarinė ir lauko gėlės, jų sodinukai.

„Mama per daug prisiaugino, tai atvežiau keletą parduoti“, – sakė elektrėniškis Marius, keletą vazonų su įvairiomis gėlėmis įtaisęs šalia savo šeimos rūbų, kompaktinių diskų su filmais ir keleto kitų rakandų.

Kaip ir visada, Bagažinių turguje gausu ir įvairių naudotų buitinių prietaisų, įrankių, interjero detalių, paveikslų, indų, žaislų, sendaikčių.

Neseniai Bagažinių turguje buvo įrengta dar viena palapinė, tad norintiems prekiauti po stogu atsirado daugiau vietos ir kartu daugiau erdvės laikytis reikalingų atstumų saugantis koronaviruso plitimo.

Prekybos vietoje taip pat yra dezinfekcinio skysčio, skirto tiek pardavėjams, tiek pirkėjams, kabo informaciniai, prevencijai skirti plakatai.

Bagažinių turgus rengiamas savaitgaliais Kaune, prekybos miestelio „Urmas“ teritorijoje esančioje aikštelėje, adresu Elektrėnų g. 1F. Šį savaitgalį turguje galima prekiauti nemokamai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA