Žaliakalnio funikulierius sustojo: pradės veikti, kai bus užtikrintas keleivių saugumas | Kas vyksta Kaune

Žaliakalnio funikulierius sustojo: pradės veikti, kai bus užtikrintas keleivių saugumas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Paskelbus karantiną kovo 16 dieną, pradėjo stoti visos įprastos veiklos mieste, ne išimtis ir miesto centre esantys funikulieriai. Aleksoto ir Žaliakalnio funikulieriai šiuo metu neveikia.

„Gal žinote ar šiame karantino laikotarpyje veikia Kauno Žaliakalnio funikulierius? Niekur nerandu informacijos…“, – į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi skaitytojas Tautvis.

Susisiekus su bendrovės „Kauno liftai“ vadovu Jonu Guzavičiumi paaiškėjo, jog funikulierius sustojo visam karantino laikotarpiui.

„Šiuo metu Žaliakalnio funikulierius sustabdytas, kadangi užtikrinti sanitarines sąlygas būtų ypatingai sudėtinga. Pirmiausia, tai nedidelė erdvė, vienas įėjimas, vienas išėjimas. Čia būtų labai problematiška“, – apie esamą situaciją komentavo jis.

„Kai tik karantinas baigsis, tai iš karto paleisime“, – patikino J. Guzavičius.

Funikulierius, anot vadovo yra techniškai tvarkingas, o du darbuotojai išleisti eilinių atostogų. Po karantino jie laukiami grįžti prie darbų.

Nors funikulierius neveikia, tačiau „Kauno liftų“ prižiūrimi liftai dirba visi, o juos prižiūrintys mechanikai aprūpinti visomis apsaugos priemonėmis.

„Jie turi visas dezinfekcines priemones ir kai nueina tvarkyti lifto, pravalo ten kur lietėsi, dirba su pirštinėmis, na, mano žiniomis dar nei vienas mūsų darbuotojas neužsikrėtė“, – teigė bendrovės vadovas.

Neveikia ir Aleksoto funikulierius, kaip rašoma „Kauno autobusų“ pranešime, Lietuvos Respublikos Vyriausybei paskelbus karantiną dėl koronaviruso (COVID-19) grėsmės, laikinai uždarytas „Mano Kaunas“ kauniečių aptarnavimo centras (Statybininkų g. 3, Kaunas) ir Aleksoto funikulierius (Amerikos Lietuvių g. 6, Kaunas).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA