Nuo kitos savaitės atveriamos galimybės keliauti į kaimynines ES šalis | Kas vyksta Kaune

Nuo kitos savaitės atveriamos galimybės keliauti į kaimynines ES šalis

Asociatyvi / VSAT nuotr.

Vyriausybės nutarime „Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“ nustatyta, kad nuo gegužės 11 dienos Lietuvos piliečiams leidžiama išvykti į Lenkiją darbo, verslo ar mokslo reikalais, tačiau būtina turėti tai patvirtinantį dokumentą – darbo sutartį, verslo liudijimą, įmonės dokumentą, pažymą iš Lenkijos švietimo įstaigos apie mokymąsi joje ir pan.

Kaip nurodoma Vyriausybės pranešime, šiuos įrodymus privaloma pateikti Lenkijos pasieniečiams, jie ir priims galutinį sprendimą dėl įleidimo į savo šalies teritoriją.

Grįžti į Lietuvą bus galima ne tik per Kalvarijos–Budzisko, bet ir per Lazdijų–Aradninkų punktą. Į Lietuvą grįžusiems asmenims, kurie Lenkijoje lankėsi darbo, verslo ar mokslo reikalais, nebus taikoma 14 dienų izoliacija. Tokios pat sąlygos sudaromos ir Lenkijos piliečiams, vykstantiems į Lietuvą darbo, verslo ar mokslo reikalais.

Nuo gegužės 15 dienos Lietuvos piliečiai gali laisvai keliauti į Latviją bei Estiją. Tai padaryti bus galima per tris punktus pasienyje su Latvija: Būtingė–Rucava, Saločiai–Grenstalė ir Smėlynė – Medumi. Nuo gegužės 15 dienos per minėtus punktus taip pat bus galima grįžti į Lietuvą, o atvykusiems iš Latvijos bei Estijos Lietuvos piliečiams nebus taikoma 14 dienų izoliacija.

Tokiomis pačiomis sąlygomis į Lietuvą gali atvykti ir Latvijos bei Estijos piliečiai.

Europos Sąjungos vidaus sienų kontrolė yra pratęsta iki gegužės 31 dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA