Karantininės vestuvės: siūloma grįžti prie įprastos santuokų registravimo tvarkos | Kas vyksta Kaune

Karantininės vestuvės: siūloma grįžti prie įprastos santuokų registravimo tvarkos

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Vyriausybei pradėjus švelninti karantino sąlygas, Teisingumo ministerija siūlo civilinės metrikacijos įstaigoms įvertinti naujas aplinkybes ir palaipsniui grįžti prie įprastos paslaugų teikimo tvarkos.

Registruojant santuokas, iškilmių ceremonijoje gali dalyvauti ir daugiau negu penki asmenys, bet tik tuo atveju, jeigu patalpoje ar kitoje pasirinktoje vietoje galima išlaikyti saugų atstumą tarp žmonių, bus laikomasi būtinų apsaugos nuo COVID-19 priemonių, rašoma Teisingumo ministerijos pranešime žiniasklaidai.

„Pasikliaudami mūsų žmonių atsakomybe ir sąmoningumu, padėjusiu suvaržyti viruso plitimą, pradedame atkurti įprastą gyvenimą. Tačiau šie žingsniai turi būti labai atsargūs, kad nekiltų naujų užkrato židinių. Visos civilinės metrikacijos įstaigos privalo laikytis bendrų asmens apsaugos taisyklių. Įvertinus turimų patalpų plotą ar pasirinktą kitą santuokos įregistravimo vietą, jos gali savarankiškai nustatyti maksimalų iškilmių dalyvių skaičių“, – sako teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Teisingumo ministerija atkreipia dėmesį, kad, organizuojant santuokų ceremonijas, būtina atsižvelgti į aktualias Vyriausybės nutarimo dėl karantino paskelbimo nuostatas ir atsakingai spręsti, kiek žmonių gali dalyvauti registruojant santuoką, užtikrinant ne mažesnį kaip 10 kv. m ploto vienam asmeniui, ir kokioje sutuoktinių pasirinktoje vietoje tai gali vykti.

Pasikeitus paslaugų teikimo tvarkai, civilinės metrikacijos įstaiga turi nedelsdama atnaujinti viešai skelbiamą informaciją apie šių paslaugų teikimą.

Šiuo metu santuoka registruojama tik civilinės metrikacijos įstaigoje. Įskaitant jaunavedžius bei liudytojus ceremonijoje gali dalyvauti iki 5 žmonių. Tarp ceremonijų daromos didesnės pertraukos, kad patalpos būtų išvėdintos ir dezinfekuojamos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA