Biblioteka kauniečiams knygas ir vėl pristatys į namus | Kas vyksta Kaune

Biblioteka kauniečiams knygas ir vėl pristatys į namus

Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos nuotr.

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka atnaujina knygų pristatymo į namus paslaugą žmonėms, kurie dėl amžiaus ar fizinės negalios neturi galimybių patys atvykti į biblioteką. Siekdama didinti atvirumą, paslaugų prieinamumą ir dovanoti skaitymo džiaugsmą kuo didesniam skaičiui kauniečių, biblioteka tokiems skaitytojams knygas atveš.

Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos knygų pristatymo į namus paslauga pasinaudoti gali laikinai neįgalūs vartotojai, vyresni nei 70 m. senjorai, turintys senatvės judėjimo problemą bei žmonės, turintys fizinę negalią, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Jiems skaitytojo pažymėjimas išduodamas nemokamai, o knygos skolinamos mėnesio laikotarpiui su galimybe šį terminą prasitęsti dar du kartus, jei leidinys nerezervuotas kito vartotojo. Bibliotekos darbuotojai arba savanoriai pas tokius skaitytojus užsuks kartą per mėnesį. Vieno apsilankymo metu skaitytojui bus atnešamos penkios iš anksto užsakytos knygos.

Knygos paruoštos vežti į namus / Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos nuotr.

Knygų pristatymo į namus paslauga senjorams ir žmonėms su judėjimo negalia Kaune pradėta teikti praėjusių metų vasarį. Iki metų pabaigos bibliotekos darbuotojai ir savanoriai į namus pristatė 174 knygas.

Bibliotekoms dėl karantino užvėrus duris, sustabdytas ir šios paslaugos teikimas, kuris nuo kitos savaitės bus atnaujintas. Ir nors vienas pagrindinių šios iniciatyvos pliusų, kurį išskiria jau besinaudojantieji knygų pristatymo į namus paslauga – nuoširdus pokalbis ir bendravimo džiaugsmas, karantino metu knygos bus perduodamos bekontakčiu būdu.

Skaitytojai, pageidaujantys gauti knygas į namus, kviečiami darbo dienomis 10–18 val. kreiptis į Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Jaunimo, meno ir muzikos skyrių telefonu (8 37) 22 04 61 arba el. paštu jaunimas@kaunas.mvb.lt.

Šiais kontaktais taip pat kviečiami susisiekti ir žmonės, norintys savanoriauti ir prisidėti prie iniciatyvos įgyvendinimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA