Respublikinėje Kauno ligoninėje – dar du koronaviruso infekcijos atvejai | Kas vyksta Kaune

Respublikinėje Kauno ligoninėje – dar du koronaviruso infekcijos atvejai

BNS 2020/05/06 13:35
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Respublikinės Kauno ligoninės Vidaus ligų skyriuje koronavirusas nustatytas nustatytas dar dviem žmonėms – slaugytojai ir pacientei, kuri buvo pervežta į ligoninės Slaugos kliniką.

„Turime vieną su teigiamu testo atsakymu Vidaus ligų skyriaus slaugytoją ir turime vieną pacientę, kuri dabar yra Kauno klinikinėje ligoninėje, pervežta šią naktį“, – BNS trečiadienį sakė ligoninės atstovė Jūratė Kuzmickaitė.

Pasak ligoninės atstovės, ši pacientė pirmadienį prieš pervežant į Slaugos kliniką tirta dėl koronaviruso ir jos atsakymas buvo neigiamas.

„Pagal bendrą tvarką ji buvo testuojama dėl COVID-19 prieš pervežant. (…) Pirmadienio ryte atėjo neigiamas atsakymas, moteris COVID-19 neužkrėsta ir ji iškeliavo į Slaugos kliniką“, – pasakojo J. Kuzmickaitė.

Sužinojus apie pirmąjį koronaviruso atvejį Vidaus ligų skyriuje, iš kurio ši pacientė pervežta, jai atliktas pakartotinis testas ir jis buvo teigiamas.

„Esame šiek tiek sutrikę, nes testo atsakymas mus pavedė“, – sakė ligoninės atstovė.

Užsikrėtusi pacientė Slaugos klinikoje gulėjo trivietėje palatoje, du su ja gulėję žmonės yra stebimi ir izoliuoti po vieną. Jų testų atsakymai – neigiami.

Taip pat saviizoliacijoje yra visa 12 darbuotojų pamaina.

Anksčiau šią savaitę koronavirusas patvirtintas keturiems klinikos Vidaus ligų skyriuje gydytiems pacientams. Jie tolesniam gydymui pervežti į Kauno klinikinę ligoninę.

Dėl sąlyčio su Vidaus ligų skyriuje užsikrėtusiais pacientais saviizoliacijoje yra dar 93 įstaigos medikai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA