Dėl koronaviruso infekcijos reanimacijoje – 14 pacientų | Kas vyksta Kaune

Dėl koronaviruso infekcijos reanimacijoje – 14 pacientų

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Ligoninėse šiuo metu gydomi 92 koronavirusu sergantys pacientai, iš kurių 14 – reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuose.

„Stacionare gydomi yra 92 asmenys, iš jų reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuose – 14, ventiliuojamų – devyni, su deguonies kaukėmis – 24“, – trečiadienį žurnalistams sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Jos teigimu, šiuo metu izoliacijoje taip pat yra 374 asmenys, kurių dauguma – medikai.

„Izoliacijoje šiuo metu yra 374 asmenys, tarp jų – 280 sveikatos priežiūros specialistų“, – kalbėjo specialistė.

Ji teigė, kad šiuo metu daugiausia izoliacijos turinčių laikytis medikų yra Klaipėdos apskrityje – 128.

Lietuvoje antradienį nustatyti penki nauji koronaviruso atvejai, bendras atvejų skaičius – 1428, užregistruotos 49 mirtys, o 718 žmonių laikomi pasveikusiais.

Koronavirusas nustatytas psichiatrinės ligoninės darbuotojui

„Tas asmuo gyvena Antakalnio mikrorajone esančiame daugiabutyje name, Grybo 33, kuris anksčiau istoriškai žinomas kaip kad jame gyvena daug sveikatos priežiūros specialistų“, – žurnalistams trečiadienį pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

„Dėl ko atskleidžiau adresą, nes epidemiologiškai labai svarbu tai, kad šiame pastate tebėra bendros virtuvės bendri tualetai ir bendri dušai“, – pridūrė ji.

Specialistė taip pat teigė, kad apklausta dalis bendrabučio gyventojų, jie – sveikatos priežiūros specialistai. Visuomenės sveikatos specialistai prašo šiame bendrabutyje gyvenančių medikų darboviečių atstovų pranešti, kad jų darbuotojai gyvena šiame name.

„Yra apklausti šio namo antro aukšto gyventojai, išsiaiškinta, kad dalis jų dirba sveikatos priežiūros įstaigose, bet vis tik mes prašytume sveikatos priežiūros įstaigų atstovų, jeigu jūs žinote, kad jūsų darbuotojas gyvena šiuo adresu, prašytume nedelsiant kreiptis į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą, kad galėtume imtis prevencinių veiksmų visi kartu“, – kalbėjo R. Lingienė.

Ji teigė, kad tame bendrabutyje gyvena ir dar vienas koronavirusu užsikrėtęs žmogus, nesusijęs su gydymo įstaigomis.

„Abu atvejai registruoti antrame aukšte, apklausti visi jo gyventojai, gal tik du nesurasti“, – teigė Vilniaus departamento vadovė.

Ji taip pat pridūrė, kad svarstoma galimybė testuoti bendrabučio gyventojus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA