Skubiems projektams paskirstyta 345 mln. eurų: kiek nubyrėjo Kaunui? | Kas vyksta Kaune

Skubiems projektams paskirstyta 345 mln. eurų: kiek nubyrėjo Kaunui?

BNS 2020/05/06 19:30
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė trečiadienį paskirstė 345 mln. eurų papildomam ir skubiam ekonomikos skatinimui. Tai antroji dalis iš Vyriausybės skirtų 500 mln. eurų skubiems valstybės finansuojamiems projektams – pirma 155 mln. eurų dalis buvo paskirstyta prieš dvi savaites.

345 mln. eurų bus skirti šiemet įgyvendinamiems valstybės ir savivaldybių projektams – statybų darbams, kitoms priemonėms, susijusioms su ekonomikos palaikymu, pranešė Finansų ministerija.

„Prioritetas buvo teikiamas statybos darbų objektams, kurių lėšos bus panaudotos arba kurių įgyvendinimui sutartys su rangovais bus sudarytos iki šių metų liepos 1 dienos. Taip pat prioritetas buvo teikiamas ir sveikatos apsaugos sektoriui“, – teigiama pranešime.

Daugiausia – 94 mln. eurų skirta Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai, iš jų 9 mln. eurų – studentų bendrabučių atnaujinimui, 8 mln. eurų – Žiemos sporto centro Kaune statybai, daugelio mokyklų pastatų ir infrastruktūros atnaujinimui, 52 mln. eurų skirta Sveikatos apsaugos ministerijai įvairių ligoninių įrangai, pastatų rekonstravimui ir kitoms reikmėms.

Energetikos ministerijai skirta 40 mln. eurų, iš jų 15 mln. eurų – dujų balionų daugiabučiuose pakeitimui kitais energijos šaltiniais, 10 mln, eurų – elektros skirstomojo tinklo modernizavimui, 4 mln. eurų – saulės jėgainių Visagine įrengimui.

Kultūros ministerijai skirta 45 mln. eurų, iš jų 10 mln. eurų – Druskininkų kultūros centro įrengimui.

Naujos kartos interneto prieigos plėtrai (RAIN-2) skirta 6 mln. eurų, Lietuvos nacionalinio dramos teatro pastato Vilniuje rekonstrukcijai – 10 mln. eurų.

Planuojama, kad visos lėšos bus panaudotos iki šių metų pabaigos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA