S. Skvernelis: nuo gegužės vidurio keliauti po Baltijos šalis galėsime laisvai | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis: nuo gegužės vidurio keliauti po Baltijos šalis galėsime laisvai

BNS 2020/05/06 12:07
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis po pokalbio su Estijos ir Latvijos premjerais sutarė, kad nuo gegužės 15 dienos naikinamas ribojimas Lietuvos, Latvijos ir Estijos piliečiams, keliaujantiems tarp Baltijos valstybių.

„Žinia dėl sienų kirtimo: sutarėme, jog visos trys Baltijos šalys tinkamai suvaldė koronaviruso plitimą. Be to, mes pasitikime vieni kitų sveikatos apsaugos sistemomis. Todėl nuo gegužės 15 dienos naikiname ribojimus Lietuvos, Latvijos ir Estijos piliečiams, keliaujantiems tarp Baltijos valstybių“, – socialiniame tinkle paskelbė S. Skvernelis.

Jis pabrėžė, kad Baltijos šalių piliečiams, grįžtantiems iš kitų užsienio valstybių, liks pareiga dvi savaites saviizoliuotis.

„Tik tai jie galės daryti savo gimtosiose šalyse“, – teigia premjeras.

Pasak S. Skvernelio, dėl sienų atvėrimo Lietuvos ir Lenkijos piliečiams pirmadienį sutarta su Lenkijos premjeru Mateuszu Morawieckiu.

„Laisvas sienos kirtimas ir dviejų savaičių izoliacijos reikalavimas nebus taikomas tiems žmonėms, kurie vyks darbo, verslo ar studijų reikalais. Šis palengvinimas įsigalios nuo gegužės 11 dienos“, – pranešė S. Skvernelis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA