Nuo pareigūnų Nemunu sprukusio kauniečio be kaukės byla keliauja į teismą | Kas vyksta Kaune

Nuo pareigūnų Nemunu sprukusio kauniečio be kaukės byla keliauja į teismą

Skaitytojo nuotr.

Balandžio viduryje Panemunėje įvykusį incidentą ištyrę Kauno pareigūnai perdavė medžiagą teismui. Į Nemuną nuo policijos bėgti šokęs vyras turės atsakyti už du pažeidimus.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ informavo Kauno apylinkės teismo atstovė Indrė Cvilikaitė, 1979 m. gimęs asmuo patrauktas atsakomybėn pagal Administracinių nusižengimų kodekso 45 str. 4 d. ir 506 str. 4. d., už visuomenės sveikatos srities teisės aktų pažeidimą bei pareigūnų teisėtų nurodymų nevykdymą.

Pastarasis nusižengimas užtraukia baudą nuo 90 iki 140 eurų, o už kaukės nedėvėjimą karantino metu gresia nuo 500 iki 1500 eurų bauda. Primename, kad už karantino pažeidimą, padarytą juridinio asmens, baudžiama 1500-6000 eurų piniginėmis sankcijomis.

I. Cvilikaitė pridėjo, kad įvykį tyrė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Panemunės policijos komisariato pareigūnai. Byla Kauno apylinkės teisme bus nagrinėjama gegužės 25 d.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad vyriškį be apsauginės kaukės pareigūnai patruliuodami pastebėjo balandžio 19-osios rytą. Policija kaunietį sutiko ir įspėjo du kartus, o trečią kartą su pareigūnais susidūręs asmuo puolė bėgti, šoko į Nemuną ir prisiglaudė prie Trijų mergelių tilto atramos.

Į krantą prasižengėlis-plaukikas pargabentas išsikvietus ugniagesius gelbėtojus. Vyrą apžiūrėjus medikams, policijos pareigūnai jį išvežė į komisariatą. Apie neįprastą įvykį savo „Facebook“ paskyroje papasakojo laikinasis Kauno apskrities VPK viršininkas Elanas Jablonskas.

Incidento liudininkai pasakojo sulaikymo operacijoje dalyvavus išties gausias specialiųjų tarnybų pajėgas. Suabejojęs tokio sujudimo reikalingumu skaitytojas teigė, kad suvažiavo septyni policijos ir du ugniagesių ekipažai, veiksmus stebėjo ir Karo policija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA