Atnaujinti reikalavimai grožio paslaugų sektoriuje: kas pasikeitė? | Kas vyksta Kaune

Atnaujinti reikalavimai grožio paslaugų sektoriuje: kas pasikeitė?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kirpyklų bei nagų priežiūros salonų darbuotojai nuo šiol galės klientus aptarnauti dėvėdami tik apsaugines veido kaukes. Siekiant užtikrinti saugų klientų aptarnavimą, jas privaloma keisti po kiekvieno kliento.

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimu, teikiant plaukų priežiūros (plaukų plovimo, plaukų kaukių dėjimo, kirpimo, skutimo, šukuosenos formavimo, dažymo, ilgalaikio plaukų sušukavimo, plaukų priauginimo, tiesinimo, barzdų kirpimo) ir nagų priežiūros (manikiūro, pedikiūro, dirbtinių nagų priauginimo) paslaugas nuo šiol nebūtina naudoti vienkartines pirštines, apsauginius akinius ar apsauginius veido skydelius.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad, kaip ir iki šiol, kirpyklos ir nagų priežiūros salonai savo paslaugas gali teikti tik ribodamos klientų srautus, rašoma visuomenės informavimo grupės pranešime spaudai.

Vienam klientui turi būti užtikrintas ne mažesnis kaip 10 kv. m. plotas arba vienu metu paslaugos gali būti teikiamos tik vienam žmogui. Taip pat svarbu užtikrinti, kad tarp klientams paslaugas teikiančių darbuotojų darbo vietų būtų ne mažesnis kaip 2 metrų atstumas.

Jeigu 2 metrų atstumo tarp darbo vietų užtikrinti negalima, leidžiama dirbti tik kas antroje darbo vietoje.

Į paslaugų teikimo vietas gali būti įleidžiami tik tie klientai ir kiti lankytojai, kurie dėvi apsaugines kaukes ar kitas apsaugines veido priemones.

Visus Operacijų vadovo sprendimus galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA