Kauno koronaviruso dienoraštis #27 | Kas vyksta Kaune

Kauno koronaviruso dienoraštis #27

Skaitytojų nuotr.

Karantinas greičiausiai bus pratęstas iki mėnesio pabaigos, o aktualijų šiuo metu tikrai netrūksta. Skaitytojai fiksuoja žaliuojantį Gričiupio upelį, taip pat neįprastus kelininkų darbus – vieni pakuoja šaligatvio plyteles į priekabą, kiti užkasinėja šiukšles. Miestiečiai užfiksavo ir karantino pažeidimų, kaip parke renkasi dideli paauglių būriai, kurie panašu nesaugo ir žaidimų aikštelių inventoriaus.

Plytelės visiems

Skaitytojai fiksuoja, kaip miesto šaligatvių plyteles renka kas nori. Atvažiavęs lengvasis automobilis su priekaba kraunasi plyteles, o jam talkina ir darbiniais rūbais apsirengęs pagalbininkas. Tiesa, ar plytelės kraunamos asmeniniams poreikiams, ar tokiu būdu išgabenamos senos plytelės, kol atliekami kelio darbai, nėra aišku.

„Ryte, apie 8.30, važiavau Baranausko (turbūt) gatve, prie Telekomo pastato, ir pastebėjau gan įdomų dalyką. Tverima gatvė, šaligatvis, atvyko statybinė technika, matyt, prasidės vamzdžių keitimo ar kitokie darbai, tačiau mano dėmesį patraukė į lengvosios mašinos priekabą kraunamos šaligatvio plytelės, kurias padeda sukrauti spec. drabužiais vilkintis darbininkas.

Visi norintys gali tas plyteles susirinkti ir dar padės jas sukrauti, ar čia sovietinio mąstymo palikimas, kad nešk, kol gali, jei dar turi pažįstamą darbininką? Kokia savivaldybės atsakingų asmenų ar darbus vykdančios įmonės atstovų nuomonė apie tai?“, – į redakciją kreipėsi nekasdienį vaizdą užfiksavęs skaitytojas.

Išmanus būdas paslėpti šiukšles

Panašu, kad vakariniame aplinkkelyje slepiami lobiai, skaitytojai nufilmavo kur rasti šiuos turtus. Vaizdo įraše matyti, kaip buldozeris stumia krūvą žemių tiesiai ant išraustoje duobėje sumestų neaiškių atliekų. Toks darbų tikslas turbūt nustebintų visus. Kodėl kelių darbininkai atlieka tokias veiklas, kol kas nėra aišku.

„Vyrai dirba. Ties vakarinių aplinkkeliu su buldozeriu. Užkasinėja šiukšles ir taip jau ne pirmą kartą. Įdomu, atkasus kiek ir ko rastume“, – susidomėjo skaitytojas.

Sužaliavo Gričiupio upelis

Panašu, kad įsisenėjęs išmatų upelio vardas ir toliau išlaiko savo reputaciją. Nors institucijos upelio būkle susirūpino dar sausio mėnesį, portalui „Kas vyksta Kaune“ paviešinus skaitytojų susirūpinimą, o institucijos teigė, kad problemą bus bandoma pažaboti. Panašu, jog laikui bėgant pažadai pasimiršo, o upelis žaliuoja kartu su atgimstančia gamta.

„Gričiupio upelis. Visą dieną šiandien bėga žaliai dažytas vanduo“, – upelio neįprastomis spalvomis susirūpino skaitytojas Linas.

Po karantino gali nebelikti kur žaisti vaikams

Skaitytoja Kristina užklydo į Draugystės parke esančią žaidimų aikštelę ir nustėro. Ten susibūrė nemažas vaikų ratas ir pasak skaitytojos, aikštelėje elgėsi ne visai gražiai. Panašu, jog miesto pajėgos, skiriamos kontroliuoti tokius susibūrimus yra per mažos.

„Štai kaip atrodo karantinas Draugystės parke. Per jaunimą praeiti neįmanoma, susėde vaikų žaidimo aikštelėse ne tik, kad sėdi gaujom, bet ir niokoja inventorių, skirta mažiesiems. Karstosi ant supynių ne po vieną, o po kelis asmenis ant vienos. Grandinės sukasi alink stulpus, kažin kiek jos laikys. Mažieji parko lankytojai nelabai turės kuo pasidžiaugti, jei paaugliai viską niokos karantino metu“, – karantino metu vaikų aikštelių situaciją komentuoja skaitytoja Kristina.

Karantinas Draugystės parke / Skaitytojos Kristinos nuotr.

Kauniečiai tokie atsakingi, kad net eilės formuojasi

Pradėjus dirbti stambių gabaritų priėmimo aikštelėms, skaitytojai fiksuoja šaunius rezultatus. Didžiulės automobilių eilės pastebėtos prie vienos iš atliekų priėmimo aikštelės, kur žmonės gali atsikratyti nebereikalingų daiktų.

„Eilės ne tik į prekybos centrus, bet ir į atliekų aikšteles. Chemijos gatvėje. Prie policijos. Ir eilė juda labai lėėėtai“, – pranešė skaitytoja Eglė.

Tiesa, ji pastebi, jog karantino metu kantrybės laukti tikrai yra, o ir vaizdas, jog kauniečiai sąmoningai nešiukšlina miškų ar kitų vietovių, o šiukšles pristato į atliekų priėmimo aikšteles iš tiesų džiugina.

Eilės atliekų priėmimo aikštelėje / Skaitytojos Eglės nuotr.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Kauno koronaviruso dienoraštis – tai subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis paremtas straipsnių ciklas, kuriame kviečiame kauniečius dalintis savo pastebėjimais. Portalo „Kas vyksta Kaune” redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis, iš kurių sudaromi dienoraščio įrašai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA