Svarstoma atidaryti vaikų darželius ir ikimokyklines grupes | Kas vyksta Kaune

Svarstoma atidaryti vaikų darželius ir ikimokyklines grupes

BNS / Milena Andrukaitytė 2020/05/05 18:27
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo gegužės 18 dienos planuojama atidaryti vaikų darželius ir ikimokyklines grupes, o patį karantino režimą pratęsti iki gegužės 31 dienos, paskelbė premjeras Saulius Skvernelis.

Tokie siūlymai buvo antradienį aptartas COVID-19 komitete, trečiadienį sprendimus dėl to priims Vyriausybė.

Taip pat ieškoma sprendimų greičiau atnaujinti pradinukų ugdymą, svarstoma dėl specialiųjų mokyklų bei neįgaliųjų dienos centrų veiklos atnaujinimo, antradienį feisbuke paskelbė premjeras.

Nuo gegužės 18 dienos planuojama leisti atnaujinti veiklą kūno priežiūros, soliariumo, tatuiravimo (išskyrus veido sritį), papuošalų vėrimo (išskyrus veido sritį) paslaugų teikėjams.

Premjeras sako, kad kol kas negalima leisti atnaujinti veiklos tiems, kurie turi tiesioginį artimą kontaktą su žmogaus veidu.

Taip pat siūloma leisti lankyti pacientus: gydančio gydytojo leidimu ir sveikatos priežiūros įstaigos vadovo nustatyta tvarka. Ieškoma būdu, kaip sudaryti sąlygas saugiai atsidaryti odontologijos paslaugų teikėjams.

Nuo gegužės 18 dienos siūloma leisti renginius iki 30 žiūrovų atvirose erdvėse, jeigu užtikrinamas saugus atstumas tarp asmenų ar jų grupių ir renginys vyksta be pertraukų.

Nuo birželio 1 dienos ketinama leisti organizuoti renginius iki 30 žiūrovų uždarose erdvėse, jeigu užtikrinamas saugus atstumas tarp asmenų ar jų grupių ir renginys vyksta be pertraukų.

Taip pat Vyriausybė ketina daugiau leisti sportuoti lauke ir individualiai – sporto klubuose. Nuo gegužės 11 dienos siūloma leisti visų rūšių transporto priemonių praktinio vairavimo mokymus.

Ketinama leisti į Lietuvą atvykti asmenims iš Estijos ir Latvijos be privalomos dviejų savaičių izoliacijos. Konkrečią datą premjeras S. Skvernelis trečiadienį aptars su Latvijos ir Estijos kolegomis.

Anot premjero, iš Lenkijos artimiausiu metu ketinama leisti atvykti dirbantiems, studijuojantiems ir ūkininkams, taip pat be privalomosios dviejų savaičių izoliacijos, kaip Lietuvos piliečiams jau leido Lenkija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA