Nauji nemalonumai P. Gražuliui: kaltinamas grupiniu išžaginimu | Kas vyksta Kaune

Nauji nemalonumai P. Gražuliui: kaltinamas grupiniu išžaginimu

BNS, DELFI 2020/05/05 18:49
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo išžaginimo pagal pranešimą, kuriame minimas Seimo narys Petras Gražulis.

Kaip BNS antradienį sakė Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja, pranešimą apie įvykį policija gavo kovo 25 dieną ir pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už lytinį santykiavimą su žmogumi prieš jo valią atimant galimybę priešintis.

„Įtarimai kol kas nėra niekam pareikšti ir pareigūnai aiškinasi galimo įvykio visas aplinkybes“, – sakė policijos atstovė.

Portalas 15min.lt pirmadienio vakarą paskelbė, jog 35-erių metų moteris policijai pranešė kovo 15 dieną buvusi P. Gražulio ir dar vieno 35-erių metų vyro apsvaiginta ir išžaginta Trakų rajone, Vosyliukų kaime, esančiame name.

Parlamentaras portalui teigė pirmą kartą išgirdęs apie tokius įtarimus.

„Dieve, aš nieko nežinau! Ko jūs manęs klausiate? Policijos, žurnalistų klauskite! Eikit, susiraskit tą moterį, ką aš žinau, kas ji tokia, ir ar iš viso ji egzistuoja. Nei mane kas apklausė, nei suėmė, nei antrankius uždėjo! Vienintelis, kas paskambino paklausti, tai žurnalistė“, – į Delfi klausimą, ką galėtų pasakyti apie mestus kaltinimus, antradienį emocingai kalbėjo pats P. Gražulis.

Už tokio pobūdžio nusikaltimą įstatymas numato iki dešimties metų nelaisvės. Baudžiamojo proceso kodeksas numato, kad ikiteisminiai tyrimai privalo būti atlikti per kuo trumpiausius terminus.

35-erių metų moters grupiniu išžaginimu apkaltintas 61-erių Seimo narys Petras Gražulis, antradienį kalbėdamas su Delfi, teigė „laukiantis, kada žurnalistai parašys, jog kažką nužudžiau“.

„Va, taip, va – apipila šūdais, atsiprašant, nuo galvos iki kojų, ir tu paskui aiškinkis, žmogau“, – teigė politikas.

Apie įtarimus sunkiu nusikaltimu politikui, kuriais jį kaltina neįvardijama moteris, pirmasis parašė portalas 15min.lt pirmadienio, gegužės 4-osios, vakarą. Kaip skelbia portalas, moteris teigia, jog nusikaltimas įvykdytas šių metų kovo 15-os dienos vakarą, apie 23 valandą, Trakų rajono Vosyliukų kaime esančiame privačiame gyvenamajame name.

Publikacijoje teigiama, kad minėtas namas siejamas su P. Gražuliu ir buvusia jo padėjėja Seime Patricija Pachomovaite.

„Kovo 25 d. į ligoninę pristatyta 35 metų amžiaus moteris pareiškė, kad kovo 15 d., apie 23 val., Vosyliukų kaime, Nendrių gatvėje, P. Gražulio name, į alkoholinį gėrimą kažko pripylus ji buvusi apsvaiginta ir išžaginta P. Gražulio ir dar vieno 35-erių metų amžiaus asmens“, – taip šis įvykis pažymėtas policijos suvestinėse“, rašo 15min.lt.

Tačiau su Delfi antradienį kalbėjęs Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis teigia, jog policijos įvykių suvestinėje apie šį įvykį skelbiama nebuvo.

„Nebuvo (skelbiama), nes dėl nusikaltimo pobūdžio apie tokius gautus pranešimus suvestinėse neskelbiame“, – sakė R. Matonis. Daugiau informacijos Policijos departamento atstovas nei pirmadienį, nei antradienį neteikia.

„Pranešimas iš moters gautas kovo 25-ą dieną. Šiuo metu policija aiškinasi, ar toks įvykis iš viso buvo. Plačiau įvykio detalių nekomentuosime“, – į klausimą, ar pradėtas ikiteisminis tyrimas ir kada, atsakė R. Matonis.

Baudžiamojo proceso kodeksas numato, kad procesinį sprendimą dėl gauto skundo apie galimą nusikalstamą veiką įstaiga privalo priimti per dešimt dienų, o, pradėjus ikiteisminį tyrimą, pastarasis turi būti užbaigtas per kuo trumpiausius terminus.

Gautą nukentėjusiosios skundą nagrinėjančio Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos vadovė Julija Samorokovskaja Delfi patvirtino, kad ikiteisminis tyrimas baudžiamojoje byloje pradėtas.

„Tyrimas pradėtas kovo 25-ą dieną pagal gautą nukentėjusiosios skundą dėl Baudžiamojo kodekso 149 straipsnyje numatytų veikų, t. y. dėl išžaginimo“, – teigė Vilniaus AVPK atstovė.

Policijos komisariato komunikacijos skyriaus vedėja J. Samorokovskaja neatskleidė, dėl kokių priežasčių nukentėjusioji papuolė į ligoninę, kur ir parašė pareiškimą dėl išžaginimo, nei kodėl dešimt dienų tylėjo apie nusikaltimą.

„Tokie duomenys neteiktini. Specializuotas policijos komisariato padalinys šiuo metu aiškinasi, ar iš viso toks įvykis buvo“, – sakė ji.

Pats P. Gražulis teigia, kad apie tai, jog jam metami sunkūs kaltinimai nusikalstama veika, sužinojęs iš žurnalistų.

„Paskambino, sako taip ir anaip, sakau – kas čia per bajeris, ar išprotėjot? Paskui man skambina Pachomovaitė, sako, žinok, man skambino žurnalistai, klausė, ar ne aš parašiau pareiškimą, kad tu mane išžaginai. Cirkas kažkoks! Sakau, ir man skambino (žurnalistai – aut. past.)“, – Delfi pasakojo P. Gražulis.

Paklausus, ar minėtą dieną jis lankėsi name Vosyliukuose, nuo tiesaus atsakymo politikas išsisuko: „Nu, koks čia skirtumas, – lankėsi, nesilankė. Aš sakau, kad nieko nežinau, apie jokius išžaginimus.“

Perklausus, ar galėjo minėtame name lankytis su 35-erių metų vyru, P. Gražulis pratrūko: „Tai dabar dar laukt, kad koks, atsiprašant, pyd***s mane apkaltins, kad ir tą išžaginau???“ Tai – ne pirmas kartas, kai Seimo narys įsivelia į seksualinio pobūdžio skandalą.

2018-ųjų birželį kilo skandalas, kad nuo P. Gražulio dukros susilaukė tuomet 31-erių metų palangiškė pardavėja Birutė Navickaitė. Iš pradžių neigęs tėvystę, vėliau politikas dukrą pripažino.

Apie nesantuokinius politiko ryšius tuomet pirmasis pasklebė portalas 15min. 2016-aisiais, artėjant rinkimams į Seimą, INFO TV televizija pranešė, kad tuometinį Seimo narį P. Gražulį ir jo padėjėją P. Pachomovaitę sieja daugiau nei darbiniai santykiai.

Esą politikas savo mylimajai nupirko namą Trakų rajone, Vosyliukuose. Tai, pasak portalo 15min, yra tas pats pastatas, kuriame, kaip dabar spėjama, įvyko grupinis neįvardijamos moters išžaginimas. Iš pirmos santuokos Seimo narys P. Gražulis turi 4 vaikus.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA