„Revolut“ bankas pradeda veiklą Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

„Revolut“ bankas pradeda veiklą Lietuvoje

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienį Lietuvoje oficialiai startuoja UAB „Revolut Bank“, kuris su lietuviška bankine licencija kiek vėliau šiemet vykdys plėtrą į kitas Europos šalis.

Kaip rašoma specializuoto banko licenciją turinčios įmonės pranešime, „Revolut“ Lietuvoje turi per 300 tūkst. vartotojų, todėl yra vienas pagrindinių finansinių paslaugų tiekėjų šalyje.

„Nuo šiol daugiau kaip 300 tūkst. „Revolut“ klientų šalyje galės naudotis banko sąskaitomis, apdraustomis indėlių draudimu valstybės įmonėje „Indėlių ir investicijų draudimas“. Kaip ir su visomis „Revolut“ teikiamomis paslaugomis, norint tapti banko klientu prireiks vos poros minučių ir tik mobiliosios aplikacijos.

Joje esami klientai, kuriems paslaugas iki šiol teikė elektroninių pinigų įstaigos licenciją turinti Lietuvoje registruota įmonė „Revolut Payments“ galės pasirinkti perkelti savo sąskaitos likutį į „Revolut Bank“, – skelbiama pranešime.

Artimiausiu metu įmonė planuoja teikti vartojimo paskolas ir kreditines korteles, o vasarą – plėsti banko paslaugas į kitas Europos šalis.

„Revolut“ įmonių grupei banko licenciją 2018 metų pabaigoje suteikė Europos Centrinis Bankas Lietuvos banko teikimu. Praėjusių metų birželį „Revolut Bank“ vadovu paskirtas Virgilijus Mirkės.

„Revolut“ įmonių grupė visame pasaulyje turi daugiau nei 10 mln. klientų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA