Dar vienas koronaviruso židinys: reabilitacijos centre „Pušyno kelias“ patvirtinti 8 infekcijos atvejai | Kas vyksta Kaune

Dar vienas koronaviruso židinys: reabilitacijos centre „Pušyno kelias“ patvirtinti 8 infekcijos atvejai

BNS 2020/05/04 11:40
Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Vilniuje, reabilitacijos centre „Pušyno kelias“, koronavirusas nustatytas iš viso aštuoniems žmonėms, du iš jų – įstaigos darbuotojai, BNS pirmadienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

„Naujausiai duomenimis, koronavirusas iš viso patvirtintas šešiems pacientams ir dviem darbuotojams“, – teigė R. Lingienė.

Anot jos, šiuo metu ištirta per 70 asmenų – tiek darbuotojų, tiek pacientų.

„Reabilitacijos centre gydomi 34 pacientai, visi jie yra ištirti, taip pat dauguma personalo ištirta“, – sakė NVSC atstovė.

Pacientai, kuriems patvirtintas užsikrėtimas, perkelti į atskirą korpusą, o darbuotojai laikosi saviizoliacijos namuose.

„Visi nauji atvejai, mūsų žiniomis, yra besimptomiai“, – kalbėjo R. Lingienė.

Pasak NVSC atstovės, patvirtinus septynis naujus atvejus, nuo darbo nušalinta apie 40 nuo balandžio vidurio reabilitacijos centre dirbusių žmonių.

„Visi darbuotojai, kurie dirbo nuo balandžio 19 dienos, mūsų nurodymu yra nušalinti nuo darbo, kad galėtume atlikti išsamią epidemiologinę diagnostiką ir išsiaiškintume, ar jie turėjo sąlytį. Jei turėjo, tuomet reikės nustatyti jo pobūdį – didelės ar mažos rizikos sąlytis“, – teigė R. Lingienė.

„Nušalinimas gali baigtis ir šiandien, jei jie neturėjo sąlyčio, nors tai mažai tikėtina“, – pridūrė ji.

Pasak R. Lingienės, kol visuomenės sveikatos specialistai atliks epidemiologinę analizę, reabilitacijos centre vietoje nušalintų žmonių dirbs jį valdančios Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės medikai.

Apie pirmąjį atvejį šioje įstaigoje Sveikatos apsaugos ministerija pranešė šeštadienį. Kaip teigta, penktadienio vakarą pacientas sukarščiavo, jam paimtas tepinėlis koronaviruso tyrimui, o šeštadienį gautas atsakymas, patvirtinantis teigiamą rezultatą.

Anot NVSC atstovės, dar tiksliai nėra aišku, kaip koronavirusas pateko į reabilitacijos centrą.

„Tai yra didžiausias rebusas, kurį sprendžiame. Mūsų hipotezė – kad užsikrėtė nuo darbuotojo, tačiau tai dar nėra patvirtinta“, – sakė R. Lingienė.

Su šiuo asmeniu kontaktavo apie 15 darbuotojų, jie šiuo metu izoliuojasi, jų sveikata stebima.

Lietuvoje, pirmadienio duomenimis, iš viso patvirtinta 1419 COVID-19 atvejų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA