Kauno koronaviruso dienoraštis #26 | Kas vyksta Kaune

Kauno koronaviruso dienoraštis #26

Skaitytojų nuotr.

Dar vienas karantino pirmadienis praslinko gan šiltai, o portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pasidalino šios dienos aktualijomis. Mieste skaitytojai vis fiksuoja užklydusius gyvūnus, šiandien pastebėta stirna, iškilo bėdų vairuotojams, kurie susipainiojo tarp geltonų ir baltų eismo juostų K. Mindaugo prospekte. Skaitytojai užfiksavo ir galimai naują Artūro Milaknio automobilį.

Kaune apsilankė miško gyventoja

Karantinas panašu toliau kviečia gamtą į nurimusį miestą. Šį kartą kauniečiai pastebėjo stirną pačiame miesto centre.
Kaip gyvūnas čia atkeliavo nėra žinoma, bet anot skaitytojų, niekas nesiteiks jam padėti iškeliauti į saugią aplinką už miesto ribų.

„Vidury dienos centre stirna. Bažnyčios g. Pranešėme 113. Perskambino iš gamtos apsaugos, kad nieko nedarys, kaip atėjo, taip išeis“, – apie užklydusį žvėrelį rašė skaitytojai.

Stirna Bažnyčios g. / Skaitytojų nuotr.

Kas kaip nori, tas taip važiuoja

Panašu, jog kai kuriems vairuotojams reikėtų dar kartą paskaityti kelių eismo taisyklių knygelę, nes pasirodo, jog kauniečiai sutrikę, dėl kelių ženklinimo darbų vietoje. Karaliaus Mindaugo prospekte, pradėjus naujojo tilto statybas, atsirado papildomų geltonų juostų, tačiau ne visi vairuotojai žino, kaip su jomis elgtis.

„Vis diskusijų sulaukiame, kaip reikia važiuoti kelio ruože Karaliaus Mindaugo prospekte, kur yra tvarkomas kelias. Ten yra perbraižytos geltonai juostos tačiau daugelis važiuoja senomis baltomis. Kaip vis dėl to ten reikia važiuoti, nes visi skirtingai supranta“, – į redakciją kreipėsi skaitytojas.

Primename, jog kelių eismo taisyklėse (KET) horizontalaus ženklinimo 1.4 ir 1.9 punktuose numatoma, jog jeigu geltona ištisinė linija (arba brūkšninė) naudojama su baltomis ženklinimo linijomis, žyminčiomis eismo juostas, reikia vadovautis geltona ištisine linija.

Vaikai žaidžia tarp „stop“ juostų

Skaitytoja susirūpino dėl apraizgytų žaidimų aikštelių. Žaisti vaikams iš vienos šeimos galima, bet juostų niekas neskuba nurišti. Skaitytoja susidomėjo, kieno atsakomybė sutvarkyti šiais žaidimų aikšteles, kurios įkurtos ir pačiame miesto centre.

„Aš norėjau paklausti, visur apraišiotos šitos juostos, bet dabar jau galima juose lankytis, aikštelėse, tai kas nuims šitas šiukšles nuo visų aikštelių,“ – teiravosi skaitytoja Ernesta.

Stop juostomis apraizgytos žaidimų aikštelės / Skaitytojos Ernestos nuotr.

A. Milaknio nauji ratai?

Kauno „Žalgirio“ krepšininką Artūrą Milaknį skaitytojai pastebėjo išlipant iš naujo „Audi“ automobilio. Sportinis automobilis padabintas 021 numeriais, kurie atitinka ir žaidėjo marškinėlių numerį. Patvirtinimo, jog tai tikrai A. Milaknio automobilis nėra, tačiau automobilį įamžinęs kaunietis teigė, jog būtent „Žalgirio“ krepšininkas išlipo iš šio automobilio.

„Artūro Milaknio automobiliukas. Mačiau kaip išlipo, o ir numeriukai jam tinka. 021“, – užfiksuotą automobilį pakomentavo skaitytojas Meinardas.

A. Milaknio naujas automobilis / Skaitytojo Meinardo nuotr.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Kauno koronaviruso dienoraštis – tai subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis paremtas straipsnių ciklas, kuriame kviečiame kauniečius dalintis savo pastebėjimais. Portalo „Kas vyksta Kaune” redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis, iš kurių sudaromi dienoraščio įrašai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA