Lietuvos kurortai atnaujina apgyvendinimo paslaugų teikimą | Kas vyksta Kaune

Lietuvos kurortai atnaujina apgyvendinimo paslaugų teikimą

KAUNAS.KASVYKSTA.LT INF., BNS 2020/05/04 16:26
V. Grigo nuotr.

Birštonas ir Druskininkai ruošiasi panaikinti draudimą teikti apgyvendinimo paslaugas. Miestų atstovai sako, kad gyventi jų viešbučiuose bei privačiuose apartamentuose bus galima nuo gegužės 8 dienos.

Kaip nurodoma Birštono turizmo informacijos centro pranešime, pirmadienį Birštono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu priimtas sprendimas nuo gegužės 8 d. atnaujinti apgyvendinimo paslaugų teikimą Birštono savivaldybėje.

Remiantis verslo atstovų apklausa, paslaugas atnaujinti planuoja dalis įstaigų: viešbučiai, poilsio namai, vilos, kaimo turizmo sodybos, apartamentai ir butų nuoma.

„Mes planuojame leisti apsispręsti pačioms įstaigoms nuo gegužės 8 dienos. Leidžiame verslui pasirinkti ir tiesiog jie spręs, ar atsidaryti, ar ne“, – BNS pirmadienį sakė Birštono merė Nijolė Dirginčienė.

„Stebime turizmo tendencijas ir jau dabar galima teigti, jog turizmas Lietuvoje po karantino bus kitoks – pirmiausia atsigaus vietinis turizmas, o tik po kurio laiko tikimės atvykstamojo turizmo aktyvėjimo. Birštonas nuo seno žinomas kaip lietuviškiausias kurortas, tad visos šios kurorto paslaugos puikiai žinomos ir išsiilgtos lietuvių, mus tai išties džiugina. Šiemet po karantino bus itin svarbu atgauti emocinę pusiausvyrą – Birštonas ir jo apylinkės tam idealiai tinkanti vieta: kurortą supa parkai, miškai, daug žalių plotų, gėlynų, sveikatinančių objektų. Kurortas itin pritaikytas laisvalaikiui gryname ore, esame paruošę puikių turistinių maršrutų pėsčiomis ar dviračiais.“, – teigia Birštono turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė.

Druskininkų savivaldybės atstovas Laimutis Genys BNS sakė, kad miestas taip pat planuoja panaikinti draudimą nuo gegužės 8 dienos.

„Druskininkai nuo (gegužės) 8 dienos leidžia apgyvendinimo paslaugas. Privatus sektorius gali, viešbučiai, išskyrus SPA“, – sakė jis.

Palanga apie tai, jog apgyvendinimo paslaugas leis teikti nuo gegužės 11 dienos yra pranešusi anksčiau.

Trys kurortai šių paslaugų nebeteikia nuo kovo pabaigos, siekiant apsisaugoti nuo galimo koronaviruso plitimo.

Neringos savivaldybė dėl to spręsti paliko patiems paslaugų tiekėjams, motyvuodama tuo, kad į kurortą karantino metu daugiausiai atvyksta čia būstą turintys žmonės, todėl jiems ribojimai bet kuriuo atveju negaliotų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA