Savaitgalio reido rezultatai: ne vienas girtas vairuotojas ir greičio ribojimus „pamiršęs“ „BMW“ | Kas vyksta Kaune

Savaitgalio reido rezultatai: ne vienas girtas vairuotojas ir greičio ribojimus „pamiršęs“ „BMW“

Kauno apskrities VPK. nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, nuo balandžio 27 iki gegužės 3 d., toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi kelių eismo taisyklių. Pažeidimų, deja, netrūko: nustatytos kelios dešimtys beteisių vairuotojų, daugiau nei 6 tūkstančiai greičio viršijimo atvejų ir dar nemažai kitų kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Kaip nurodoma Kauno apskrities VPK pranešime, naudojant mobilius greičio matuoklius per praėjusią savaitę Kauno apskrityje buvo užfiksuotas 6121 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejis: 4118 vairuotojų viršijo greitį nuo 10 iki 20 km/val., 1439 – nuo 20 iki 30 km/val, 398 – nuo 30 iki 40 km/val, 128 – nuo 40 iki 50 km/val. Taip pat buvo užfiksuoti dar 38 vairuotojai, viršiję greitį daugiau nei 50 km/val.

Vienas iš tokių greičio viršijimo atvejų buvo užfiksuotas gegužės 1 d. Kauno rajone, kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai. „BMW“ automobilis važiavo 174 km/val. greičiu, kuomet maksimalus leistinas greitis šioje vietoje tėra 90 km/val. Vairuotojo laukia ne tik bauda iki 550 eurų, bet ir teisės vairuoti atėmimas iki 6 mėnesių.

Be to, praėjusią savaitę buvo nustatyti 6 neblaivūs automobilių vairuotojai ir dar 4 neblaivūs dviratininkai. Sekmadienį, gegužės 3 d., Kaune, Apaščios gatvėje sustabdytam dviratininkui, pareigūnai nustatė vidutinį girtumo laipsnį – 2,31 prom., tad 44 metų vyrui teko tęsti kelionę namo jau besistumiant dviratį.

Pareigūnai nustatė ne tik nuo alkoholio, bet ir nuo narkotinių medžiagų apsvaigusius vairuotojus. Gegužės 2 d. Kauno raj., Karmėlavoje, pastebėję įtartinai manevruojantį automobilį „Ford Galaxy“, pareigūnai nusprendė sustabdyti jį patikrinimui.

Bendraujant su vairuotoju kilo įtarimas, kad jis gali būti apsvaigęs galimai nuo narkotinių medžiagų. Vairuotojas (gim. 1996 m.), galiausiai pripažinęs pareigūnams, jog šie neklysta, buvo pristatytas į gydymo įstaigą tyrimams dėl narkotinių medžiagų vartojimo patikrinimo.

Praėjusią savaitę iš viso nustatyta net 20 asmenų, vairavusių transporto priemones, nors tokios teisės nėra įgiję. Kreiptas dėmesys ir į pėsčiuosius eismo dalyvius – užfiksuota 16 padarytų Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA