Moterį nužudžiusiam ir kūną krūme galimai paslėpusiam vyrui skirta kardomoji priemonė | Kas vyksta Kaune

Moterį nužudžiusiam ir kūną krūme galimai paslėpusiam vyrui skirta kardomoji priemonė

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nustatė ir sulaikė įtariamąjį, kuriam pareikšti įtarimai dėl moters nužudymo. Vyrui praėjusią savaitę skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas trims mėnesiams.

Balandžio 24 d., kaip nurodoma Kauno apskrities VPK pranešime spaudai, pareigūnai sulaukė pranešimo, kad Kaune, krūmuose pastebėtas moters kūnas. Atvykę medikai konstatavo moters (gim. 1964 m.) mirtį ir po pirminės ekspertų apžiūros buvo pradėtas tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Tęsiant tyrimą, buvo gauta teismo medikų išvada, jog velionę mirtis ištiko dėl anksčiau patirtų sunkių sužalojimų, todėl nedelsiant tyrimas buvo perkvalifikuotas į nužudymą.

Operatyvaus pareigūnų darbo dėka netrukus buvo nustatytas įtariamasis. Dar tik sužinojus apie įvykį, policijos pareigūnų dėmesį patraukė pranešėjas. Vyras iš pradžių teigęs, jog visiškai nepažįsta velionės, vėliau jau sakė žinąs ją iš matymo.

Ikiteisminio tyrimo metu kriminalinės policijos pareigūnai, tiriantys sunkius nusikaltimus, išsiaiškino, kad velionė ir pranešėjas buvo pažįstami, abu kartu leisdavo laiką, vartodavo alkoholį. Balandžio 28 d. įtariamasis (gim. 1967 m.) Kaune buvo sulaikytas, sulaikomas nesipriešino, o balandžio 30 d. jam skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas trims mėnesiams.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo, pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d. Už tai numatoma baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimas iki penkiolikos metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA