Lietuvoje per parą fiksuoti tik 4 nauji susirgimai koronavirusu | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje per parą fiksuoti tik 4 nauji susirgimai koronavirusu

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) sekmadienį praneša, kad Lietuvoje iš viso patvirtinti 1410 koronaviruso atvejai. Naujienų agentūros BNS duomenimis, tai – mažiausias per dieną patvirtintų atvejų skaičius nuo kovo vidurio.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gegužės 3 d. duomenimis, Lietuvoje patvirtinta 1410 ligos atvejų.

Per šeštadienį patvirtinti 4 nauji teigiami ėminiai, taip pat per vakar dieną ištirta 3408 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso.

Iki šiol iš viso ištirti 141 678 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso – šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose tyrimai atliekami.

Sergamumas koronavirusu / NVSC nuotr.

Šiuo metu serga 727 žmonės, jau pasveiko 635 pacientai, o nuo koronaviruso mirė 46 asmenys. Izoliacijoje yra 397 žmonės.

NVSC primena, kad žmogus laikomas pasveikusiu, kai du iš eilės atlikti pakartotiniai testai dėl koronaviruso infekcijos, esant ne mažesniam nei paros intervalui, yra neigiami.

Taip pat – praėjus 37 dienoms nuo diagnozuoto užsikrėtimo, jei dėl tam tikrų priežasčių vėlesni tepinėliai dėl viruso nebus ištirti. Jei atlikus pakartotinį tyrimą bus gautas teigiamas atsakymas, šeimos gydytojas tęs paciento stebėseną bei gydymą ir siųs pakartoti tyrimą ne anksčiau kaip po 14 dienų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA