Panemunėje susibūrę vyrai papiktino: jiems karantinas negalioja? | Kas vyksta Kaune

Panemunėje susibūrę vyrai papiktino: jiems karantinas negalioja?

Šeštadienio vakarą „Kas vyksta Kaune“ skaitytojui užkliuvo A. Smetono alėjos gale susirinkę vyrukai. Automobilius jie buvo pastatę draudžiamoje vietoje, nedėvėjo apsauginių kaukių ir, anot kauniečio, elgėsi provokuojančiai.

Kaip pasakojo skaitytojas, šeštadienio pavakarę vyrų kompanija be apsauginių kaukių būriavosi A. Smetonos alėjos pabaigoje, už Panemunės paplūdimio žiedo, greta stovėjimo aikštelės.

Negana to, kad viešoje vietoje pasirodė be apsaugos priemonių, pasak kauniečio, porą „BMW“ ir vieną „Audi“ šie asmenys pastatė važiuojamojoje kelio dalyje trukdydami eismui, kelio ženklo „Stovėti draudžiam“ galiojimo zonoje.

Skaitytojas atkreipė dėmesį, kad automobiliai pastatyti draudžiamoje vietoje / Skaitytojo nuotr.

„Elgėsi iššaukiančiai, triukšmavo. (…) Ar jiems negalioja karantino taisyklės, o policija gaudo tik žmones bėgiojančius po mišką?“ – piktinosi portalui parašęs vyras.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad per ilgąjį savaitgalį policija dėl karantino pažeidimų jau nubaudė daugiau kaip šimtą žmonių – daug protokolų skirta kaip tik už būriavimąsi didesnėse nei dviejų žmonių grupėse.

Penktadienį surašyti 53, šeštadienį – 52 administracinių nusižengimų protokolai, BNS sekmadienį sakė policijos atstovas Ramūnas Matonis. Pasak jo, dažniausiai žmonės baudžiami už būriavimąsi didelėmis grupėmis, atstumo nesilaikymą, apsaugos kaukių nedėvėjimą.

Už pažeidimus asmenims gresia bauda nuo 500 iki 1500 eurų. Už pirmą pažeidimą gali būti skirta pusė minimalios baudos.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA