Vienos turizmo bendrovės prognozuoja kainų augimą, kitos sako, kad kelionės pigs | Kas vyksta Kaune

Vienos turizmo bendrovės prognozuoja kainų augimą, kitos sako, kad kelionės pigs

BNS 2020/05/02 17:28
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kelionių kainos po koronaviruso krizės turėtų kilti sparčiau nei įprastai dėl skrydžių ir infrastruktūros brangimo, prognozuoja didžiausias šalies kelionių organizatorius „Novaturas“. Tuo metu „Kidy Tour“ teigia, kad po karantino kelionės pigs.

„Paslaugų kainos auga kasmet ir ypač dabartinėje situacijoje, kuomet yra labai daug nežinomybės, niekas negali prognozuoti tolesnių turizmo ir aviacijos sektoriaus tendencijų“, – internetiniame seminare šią savaitę sakė bendrovės vadovė Audronė Keinytė.

Anot jos, kelionių kainos po krizės neturėtų mažėti – atvirkščiai, jos gali augti dėl infrastruktūros ir oro bendrovių paslaugų brangimo.

„Logiškai vertinant, po tokių krizių mes nesitikėtume kainų kritimo. Priešingai, labiausiai tikėtina, kad infrastruktūra ir paslaugos būtų adaptuotos pagal naujus reikalavimus, kas padidintų sąnaudas, be to, bus daug pokyčių aviacijos sektoriuje“, – komentavo A. Keinytė.

„Pasiūla, tikėtina, bus mažesnė, todėl mes nesitikėtume (skrydžių – BNS) kainų kritimo“, – sakė ji. Anot „Novaturo“ vadovės, įmonė klientams siūlo atšauktas keliones nukelti vėliau už tą pačią kainą.

„Tai yra labai patraukli sąlyga. Galimybė pakeisti kelionės datą buvo suteikta už tą pačią kainą, kuri buvo sumokėta užsisakant kelionę pirmą kartą“, – kalbėjo A. Keinytė.

„Novaturo“ finansų direktorius Tomas Staškūnas nurodė, kad už keliones bendrovės klientai buvo iš anksto sumokėję apie 4 mln. eurų.

„Novaturas“ per pirmąjį ketvirtį patyrė 353 tūkst. eurų konsoliduotų nuostolių (pernai – 148 tūkst. eurų), konsoliduotos grupės pajamos siekė 23,363 mln. eurų – 18,9 proc. mažiau (28,806 mln. eurų). Šiemet sausį-kovą bendrovė aptarnavo 31,2 tūkst. klientų – 24 proc. mažiau nei pernai tuo pačiu metu (41,1 tūkst.).

Tuo tarpu kelionių organizatorius „Kidy Tour“ teigia, kad pasibaigus koronaviruso krizei kelionės rudenį pigs – tai lems naftos kainų kritimas ir avialinijų bei viešbučių pastangos susigrąžinti buvusią paklausą. Bendrovės komentare teigiama, kad gerokai atpigę degalai mažins skrydžio savikainą ir leis aviakompanijoms pasiūlyti geresnę kainą kelionių organizatoriui.

Anot „Kidy Tour“ atstovų, daugelis skrydžių vykdytojų bus pasiruošę trumpalaikiams nuostoliams, kurie paskatintų greitesnį aviacijos ir kelionių sektoriaus atsigavimą.

„Kidy Tour“ vadovas Gvidas Aukštuolis teigia, kad „konkurencija tarp viešbučių dėl kiekvieno keliautojo bus kaip niekada arši, todėl bus galima gauti aukštesnės klasės viešbutį už tą pačią kainą“.

„Jau dabar pasaulyje yra jaučiama koronaviruso pandemijos sukelta krizė, kuri stipriai paveikė visuose sektoriuose dirbančių žmonių pajamas ir perkamąją galią. Dėl šių pokyčių turizmo sektoriuje mažos kainos bus vienintelis būdas susigrąžinti prarastus keliautojus ir sukurti paklausą kelionėms į užsienį“, – rašoma BNS atsiųstame „Kidy Tour“ komentare.

„Kidy Tour“ yra trečias pagal dydį Lietuvoje kelionių organizatorius, įmonė priklauso „Avia Solutions Group“ grupei. Savo komentarą „Kidy Tour“ paskelbė po to, kai BNS paskelbė didžiausio šalyje kelionių organizatoriaus „Novaturo“ atstovų prognozės, jog kelionių kainos po koronaviruso krizės turėtų kilti dėl skrydžių ir infrastruktūros brangimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA