Šeštadienį atlikus kelis šimtus patikrinimų, labiausiai kliuvo grožio salonams | Kas vyksta Kaune

Šeštadienį atlikus kelis šimtus patikrinimų, labiausiai kliuvo grožio salonams

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai tęsia tikrinimus, kurių tikslas įvertinti, ar prekybininkai ir paslaugų teikėjai per ilgąjį savaitgalį Lietuvoje nepažeidžia karantino reikalavimų. Kaip nurodoma NVSC pranešime, labiausiai per šeštadienį vykdytus patikrinimus kliuvo grožio salonams.

Patikrinimų metu vertinama, ar laikomasi būtinų visuomenės sveikatos saugos, higienos, darbuotojų ir pirkėjų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygų, t. y. ar ribojamas pirkėjų srautas, sužymėti tarpai tarp pirkėjų eilėse, įleidžiami tik kaukes dėvintys ir ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis atvykę lankytojai, ar skelbiami įspėjimai rizikos grupių asmenims.

Gegužės 2 d. iš viso patikrintos 763 prekybos ir paslaugų teikimo vietos. Didžiąją dalį – 62 proc. – visų patikrintųjų sudarė grožio paslaugų teikėjai, 20 proc. – ne maisto (drabužių, avalynės, buities prekių ir kt.) prekybos vietos, 18 proc. – turgavietės, muziejai, sportavimo ir paslaugų vietos, botanikos sodai, viešosios vietos, kuriose prekiauta augalais, skirtais sodinti.

Iš viso per penktadienį ir šeštadienį NVSC specialistai patikrino 1256 prekybos, paslaugų teikimo ir kitas vietas, o pažeidimai nustatyti 66-iose iš jų (5 proc.).

Pažeidėjams – baudos

Šeštadienį pažeidimai užfiksuoti 37-iose vietose (5 proc.). Didžioji dalis šių pažeidimų (78 proc.) priklausė grožio paslaugų teikėjams, 11 proc. visų nustatytų pažeidimų užfiksuota ne maisto prekybos vietose, 8 proc. – turgavietėse.

Kaip ir vakar, pagrindiniai pažeidimai buvo šie: paslaugos teikimo metu nedėvimos visos reikalingos apsaugos priemonės (nėra akių apsaugos priemonių), nepateikta įspėjanti informacija rizikos grupių asmenims. Nustatyta ir tokių atvejų, kai grožio paslaugos buvo teikiamos neturint šiai veiklai būtino leidimo-higienos paso.

Daugiausiai reikalavimų nesilaikančių paslaugų teikėjų ir prekybininkų šeštadienį buvo Klaipėdos apskrityje – 27 proc., Kauno – 22 proc., Vilniaus – 11 proc.

Nustatytiems pažeidėjams bus surašyti administracinių nusižengimų protokolai, skiriamos baudos. NVSC primena, kad už minėtų reikalavimų nesilaikymą taikoma administracinė atsakomybė. Asmenims gresia bauda nuo 500 iki 1500 eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1500 iki 6000 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA