Ką reiškia gyventi gamtos apsuptyje? | Kas vyksta Kaune

Ką reiškia gyventi gamtos apsuptyje?

„Pušų slėnio“ nuotr.

Kasdienybėje – nemažai rutinos, tų pačių, besikartojančių kasdienių veiksmų: pusryčiai – pietūs – vakarienė, tvarkymasis, vaikų darželiai, mokyklos, namų darbai, kelionė namo tuo pačiu autobusu, einant tuo pačiu keliu, tas pats vaizdas, tas pats gyvenimas. Nenuostabu, kad ieškome atgaivos, ir ją dažnai randame gamtoje – pasivaikščiojimai miške, parke, kelionės prie jūros ar ežero.

Tobula ryto idilė

„Pušų slėnio“ butų ir kotedžų komplekse Kačerginėje ankstyvas rytas gali prasidėti nuo gaivaus pasiplaukiojimo baseine, vėliau sektų kvapnios kavos puodelis jaukioje Jūsų namų terasoje besimėgaujant bundančios gamtos vaizdais ir garsais, o dienos planai mintyse būtų dėliojami tyrame pušyno ore…

Po intensyvios, įtemptos ir žmonių kupinos darbo dienos mieste, „Pušų slėnio“ namai ir vėl Jus pasitiktų ramybės ir harmonijos kupina draugyste ir globa.

Kačerginės miestelis pušų ir Nemuno apsuptyje

Kačerginės miestelis, esantis visiškai šalia Kauno, jaukiai įsikūręs pušų ir Nemuno upės apsuptyje. Nuo seno Kačerginę poilsiui ir gyvenimui rinkdavosi visoje Lietuvoje garsūs veikėjai, kuriuos kurti įkvėpdavo būtent Kačerginės gamtos garsai, vaizdai ir tyras oras.

„Čia kūrė ir gyveno ne vienas garsus tarpukario kaunietis: architektas Vytautas Landsbergis–Žemkalnis, skulptorius Juozas Zikaras, rašytojai Vincas Mykolaitis Putinas, Jonas Biliūnas, Liudas Gira, Pranas Mašiotas, ir daugelis kitų“, – miestelį pristato „Pušų slėnio“ projektą išvysčiusios UAB „Etapas Group“ direktorius Mindaugas Velička.

Jis taip pat patvirtina, kad nuo seno garsėjanti kaip stipri ir vieninga Kačerginės gyventojų bendruomenė yra tokia ir iki šiol: „Gyvenimą šiame miestelyje renkasi sąmoningos, kuriančios, ieškančios atsakymų asmenybės, vertinančios gamtą, ramybę, tyrą orą ir švarią aplinką, kurioje gyvena.“

Pasak M. Veličkos, nemažai kauniečių klaidingai mano, kad Kačerginė yra toli nuo Kauno. „Gyvenant miško apsuptyje, susidaro įspūdis, kad esi toli nuo miesto šurmulio ir streso, nors Kaunas yra tik 15 minučių kelio nuo gyvenvietės, galbūt todėl žmonėms taip ir atrodo“, – svarstė „Etapas Group“ direktorius.

„Pušų slėnis“ – namų aplinkoje sukurta harmoningo poilsio oazė

„Pušų slėnis“ – tai unikalus naujos statybos butų ir kotedžų kompleksas, esantis visiškai šalia Nemuno. Kitoje upės pusėje atsiveria nuostabūs Nemuno šlaitai. „Pušų slėnio“ teritoriją sudaro trijų tipų gyvenamieji pastatai, kuriuose naujų gyventojų laukia kokybiškai pilnai ar dalinai įrengti įvairaus dydžio butai, dviaukščiai kotedžai ar šeimyniniai apartamentai atskirame vieno aukšto name.

Čia galima rinktis ir nedidelius 39 kv.m ar 67 kv.m. butus, ir 100 kv.m dviejų aukštų kotedžus su 3 miegamaisiais, ar šeimyninius 100 kv.m. vieno aukšto apartamentus su terasa ir vaizdu į Nemuną, ar baseiną. Visiems mažesnio dydžio butų gyventojams priklauso po 1 vietą, o gyvenantiems didesnio dydžio apartamentuose ar kotedžuose – po 2 vietas erdvioje ir saugioje, teritorijoje esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje.

Šis projektas ne tik išsiskiria savo unikalia pušų apsuptyje esančia teritorija, jis yra vos keli žingsniai nuo Nemuno upės, tačiau taip pat galima pastebėti, kad projektas buvo vykdomas su ypatingu atidumu ir rūpesčiu būsimiems gyventojams. Šiais laikais daugelyje kitų naujos statybos projektų retai kada skiriama vieta daiktų laikymui – sandėliukui. „Pušų slėnio“ projekte iš karto buvo pagalvota apie tai, kad šioje poilsinėje aplinkoje gyvenantiems žmonėms tikrai reikės tokios vietos, kur būtų galima laikyti visą sporto, laisvalaikio ar kitą inventorių.

„Pušų slėnio“ išskirtinis perlas – įrengtas privatus, tik šių namų gyventojams skirtas šildomas baseinas po atviru dangumi, kuriuo su malonumu jau naudojasi čia įsikūrę žmonės. Pasak naujame būste jau gyvenančios p. Dinos Jankauskienės, „čia gyvenant, jaučiamasi, lyg nesibaigiančiose atostogose. Šioje nepaprastoje vietoje yra viskas, kas gali būti geriausio sveikatai, žmogui ir kūrybai.“

Atviras baseinas / „Pušų slėnio“ nuotr.

P. Dina dalijosi: „Šiemet labai daug laiko praleidau vaikščiodama miške. Esu menininkė, tad būnant gamtoje, atrandu įkvėpimą kurti. Dėl miško apsupties ir rinkausi namus šiame projekte. Šios gyvenamosios vietos net neverta lyginti su jokiais kitais naujos statybos projektais, įsikūrusiais kituose, pakeliui esančiuose Kauno rajonuose, o miestas yra visai čia pat.“

„Kai grįžusi po darbų namo paplaukioju baseine, greitai užsimirštu ir visi darbiniai rūpesčiai kaipmat nusiplauna“, – paklausta apie projekto patogumus, džiaugėsi laiminga gyventoja.

Galima pastebėti, kad gyvenimą tokioje aplinkoje dažniausiai renkasi išskirtiniai žmonės, suprantantys, kad gyvenimas miesto šurmulyje ir nuolatiniame skubėjime nebesuteikia džiaugsmo ir pilnatvės jausmo. Čia galima pajusti gydančią medžių energetiką, akis glosto užburiantis gamtos peizažas, o vidų užpildo tyla ir ramybė.

„Pušų slėnio“ gyventojams nėra poreikio ieškoti, kur išvykti pailsėti savaitgalį, nes jų namų aplinkoje jau yra sukurta harmoningo poilsio oazė. Šie namai skirti ir tiems, kuriems rūpi, kad jų vaikai augtų gamtos apsuptyje, kvėpuotų gaiviu ir tyru oru, važinėtų dviračiais, pažintų mišką, išmoktų žvejoti ir labiau vertintų žaidimus gryname ore ir gamtoje, o ne prie televizijos ir kompiuterio ekranų.

Daugiau informacijos apie projektą – „Pušų slėnio“ puslapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA