Nurodė, kas dažniausiai pažeidžia karantino reikalavimus: nustatyti 29 atvejai | Kas vyksta Kaune

Nurodė, kas dažniausiai pažeidžia karantino reikalavimus: nustatyti 29 atvejai

BNS 2020/05/01 20:19

Daugumoje penktadienį patikrintų prekybos ir paslaugų vietų karantino reikalavimų laikomasi tinkamai, o dažniausi pažeidėjai – grožio salonai ir kirpyklos, penktadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Per penktadienį iš viso patikrintos 493 prekybos ir paslaugų teikimo vietos. Didžiąją dalį – 61 procentą – visų patikrintųjų sudarė grožio paslaugų teikėjai, 26 procentus – ne maisto prekybos vietos, 13 procentų – turgavietės, muziejai, sportavimo ir paslaugų vietos, botanikos sodai, viešosios vietos, kuriose prekiauta augalais, skirtais sodinti“, – rašoma NVSC pranešime.

„Tik 29 iš visų 493 patikrintų vietų nustatyti pažeidimai ir beveik visi jie – 97 procentai – buvo užfiksuoti ką tik duris atvėrusiose kirpyklose, grožio salonuose. Pagrindinis pažeidimas – paslaugos teikimo metu nedėvimos visos reikalingos apsaugos priemonės, nepateikiama įspėjanti informacija rizikos grupių asmenims“, – teigiama jame.

Kaip teigia NVSC, atliekant patikrinimus nustatyta ir tokių atvejų, kai grožio paslaugos buvo teikiamos neturint šiai veiklai būtino leidimo-higienos paso.

Patikrinimų metu, anot visuomenės sveikatos specialistų, vertinama, ar laikomasi būtinų sveikatos saugos, higienos sąlygų, ar ribojami pirkėjų srautai, ar sužymėti atitinkami tarpai tarp pirkėjų eilėse, ar įleidžiami tik kaukes dėvintys ir ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis atvykę lankytojai, ar skelbiami įspėjimai rizikos grupių asmenims.

Pasak NVSC, daugiausiai reikalavimų nesilaikančių grožio paslaugų teikėjų nustatyta Klaipėdos ir Kauno apskrityse.

Nustatytiems pažeidėjams bus surašyti administracinių nusižengimų protokolai, skiriamos baudos.

Administracinių nusižengimų kodeksas asmenims už tokius pažeidimus numato baudą nuo 500 iki 1 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų. Pirmą kartą skiriama pusė minimalios baudos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA