KVK piešinių konkurso nugalėtojai: sumanumo kauniečiams netrūko! | Kas vyksta Kaune

KVK piešinių konkurso nugalėtojai: sumanumo kauniečiams netrūko!

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Balandžio 30 dieną baigėsi miesto aktualijų portalo „Kas vyksta Kaune“ (KVK) organizuotas piešinių konkursas „Lieku namuose ir piešiu!“. Skelbiame finalo laimėtojus, kurių piešiniai mūsų „Facebook“ bendruomenėje surinko daugiausiai jūsų balsų.

Papildomai „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ (KEKS2022) 5 konkurso dalyviams už kūrybiškumą ir aktyvų įsitraukimą į konkursą dovanoja po vieną Mitinio Kauno žvėries pasakų knygą ir dvi kaukes su žvėrimi.

Finalo nugalėtojai

Daugiausiai internautų balsų ketvirtadienį 12 val., kuomet ir pasibaigė piešinių konkursas, surinko bene aktyviausia šio žaidimo dalyvė – Ringaudų pradinės mokyklos moksleivė Meda Gužaitė (11 m.). Pirmosios vietos piešinys – nugalėtojas jau buvo patekęs tarp karantino pradžioje prasidėjusio konkurso pirmosios savaitės laimėtojų, kuriuos rinko portalo redakcija. M. Gužaitei atitenka pagrindinė finalo dovana – „Bazooka“ visai šeimai skirtas sushi burrito rinkinys iš naujojo meniu.

Už Medos piešinį balsavo 111 internautų. Dar vienas Medos piešinys surinko 57 balsus, tačiau komisija nusprendė 3 vietą perleisti sekančiam pagal populiarumą piešinio autoriui.

Konkurso finalo pirmosios vietos laimėtojos Medos Gužaitės piešinys

Toliau pagal daugiausiai balsų rikiuojasi šie nugalėtojai, kuriems „XS žaislai“ žaislų parduotuvė įteiks stalo žaidimus:

2-oji vieta (64) – Miglė Stundytė (8 m., Tado Ivanausko progimnazija);

Antrosios vietos laimėtojos Miglės Stundytės piešinys

3-ioji vieta (41) – Milita Pakštaitė (6 m., Rasytės lopšelis darželis);

Trečiosios vietos laimėtojos Militos Pakštaitės piešinys

4-oji vieta (39) – Linas Kapočiūnas (Kauno Jono Pauliaus 2 gimnazija);

Ketvirtosios vietos laimėtojo Lino Kapočiūno piešinys

5-oji vieta (32) – anoniminio piešinio autoriui, kuris atsiuntė piešinį, nenurodęs savo vardo ir pavardės.

Penktosios vietos laimėtojo, nenurodžiusio savo vardo piešinys

Labai nedaug nuo anonimo atsilikusi Martyna Stundytė (6 m.), kurios piešinys pelnė 32 balsus apdovanojama „SMAILER“  šalikėlio ir kepurėlės komplektu.

Konkurso finalo penktosios vietos laimėtojos, Martynos Stundytės piešinys

Sveikiname laimėtojus, kaip sakė Kaune gimęs Jurgis Mačiūnas, „kiekvienas yra menininkas“!

Papildomos dovanos iš KEKS2022

Konkurso partneris KEKS2022 pasiūlęs piešti tema, kaip Mitinis Kauno žvėris įveikė negandas mieste, finale pasakų apie žvėrį knygomis apdovanoja pirmosios ir antrosios vietos laimėtojas Medą Gužaitę ir Miglę Stundytę.

Už originalumą, kuomet Žvėrį sugalvota nupiešti ant trūkusio asfalto, knyga keliauja Fluxus Kuršių kiemo gyventojams.

Originalią idėją kaip nupiešti Mitinį Kauno žvėrį sumanė Fluxus Kuršių kiemo gyventojai

Dar du suaugę piešėjai – Kristina Vaišvilienė ir neprisistatęs laiške, bet piešinį pasirašęs Tėtis – apdovanojami kaukėmis su mitiniu žvėrimi, o kadangi iš piešinių matyti, kad jie yra vaikų tėvai – tai po knygą keliauja ir jų vaikams, nes pasakas apie Kauno mitus geriausia skaityti garsiai ir visai šeimai drauge. K. Vaišvilienės piešinys yra titulinėje šio straipsnio nuotraukoje.

Papildomu KEKS2022 prizu apdovanotas Tėčio piešinys

O paskaičius galima ir po savo pasaką susikurti bei sukūrus pasidalinti su portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija. Gegužės 1 d. portale startuoja nauja rubrika – „Papasakok savo karantino istoriją“. Daugiau apie tai skaitykite čia.

Viso piešinių konkursui buvo atsiųsti 143 piešiniai. Sveikiname laimėtojus, o visiems konkursui piešinius siuntusiems mažiems ir dideliems piešėjams dėkojame už aktyvumą, kūrybiškumą ir įsitraukimą.

Finalo laimėtojus kviečiame susisiekti el. paštu agne@kasvyksta.lt iki gegužės 5 d. Jei laimėtojai neatsiras iki minėtos datos, jų prizai keliaus į kitų KVK sumanymų prizinį fondą ir vėliau jų atsiimti nebebus galima.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA