Fiksuoja skaitytojas: per karantiną į Kauną užsuko bebras | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojas: per karantiną į Kauną užsuko bebras

Stop kadras

Šalyje įvedus karantiną, sumažėjus žmonių srautui viešose vietose ir ištuštėjus miestui, laukiniai gyvūnai tampa vis drąsesni. Penktadienio rytą „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojo vaizdo medžiaga, kurioje įamžintas Nemune šeimininkaujantis bebras.

„Į Kauno miestą per karantiną užsuko bebras“, – prierašą prie vaizdo įrašo paliko skaitytojas Laurynas.

Pasak kauniečio, stambiausias Lietuvos graužikas įamžintas besipliuškenantis Nemune, ties M. K. Čiurlionio tiltu.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ jau seniau yra sakęs Lietuvos zoologijos sodo vyriausiasis biologas Benas Arūnas Noreikis, bebrų migravimas pavasarį – natūralus procesas. „Dažniausiai pavasarį, kai bebrės atsiveda naują lizdą, vyresnieji išvaromi ieškotis sau naujo būsto“, – yra pasakojęs biologas.

Pasak jo, anksti pavasarį nuo šeimos atsiskyrę dvimečiai bebrai sukuria savarankiškas šeimas arba gyvena pavieniui. Išvaryti bebrai nueina daugybę kilometrų per laukus, ieško naujų upelių, melioracijos kanalų, tvenkinių, ežerų. Na, o Kaune bebrai esą nėra retas reiškinys – jie dažnai pastebimi Nemune, Neryje.

Bebrai Lietuvoje iki šiol yra medžiojami, tačiau į juos gali pasikėsinti vilkai (aut. past. Kaune vilkų nėra), lūšys ir naminiai gyvūnai. Bet, sako zoologijos sodo atstovas, bebrą pačiupti nėra lengva – jis greitai bėga žeme, gali gintis dantimis ir nagais bei nubėgti į vandenį ir plaukti.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA