Sugrįžta kauniečių pamėgtas Bagažinių turgus | Kas vyksta Kaune

Sugrįžta kauniečių pamėgtas Bagažinių turgus

Organizatorių nuotr.

Vyriausybei dar labiau sušvelninus karantino sąlygas nuo ketvirtadienio veiklą gali atnaujinti ir ne maisto produktų turgavietės. Todėl jau šį šeštadienį, pirmą kartą po daugiau kaip mėnesį trukusios pertraukos, Kaune veiks Bagažinių turgus. Artimiausius du savaitgalius čia prekiauti bus galima nemokamai.

[galerija kiek=”4″]

Prekybos miestelyje „Urmas“ savaitgaliais veikiančiame Bagažinių turguje žmonės iš savo automobilių parduoda naudotus, nebereikalingus, bet dar gerus ir tinkamus naudoti savo daiktus. Pavasarį čia populiaru prekiauti ir įvairiais sodinukais bei daigais, rašoma „Urmo“ pranešime žiniasklaidai.

„Dėl Bagažinių turgaus sulaukėme ypatingai daug užklausų, ypač pastarąją savaitę, kai jau galėjo dirbti daugelis kitų prekybos vietų. Žmonės nekantravo sužinoti kada jau galės atvykti į turgų parduoti savo daiktus arba apsipirkti“, – sakė prekybos miestelio „Urmas“ marketingo vadovė Dovilė Lengvenienė.

Tai, pasak jos, nė kiek nestebina, nes pavasaris visada buvo vienas aktyviausių laikotarpių šiame turguje.

„Būtent pavasarį žmonės dažniausiai tvarkosi namus, nori atlaisvinti nuo nereikalingų daiktų garažus, sandėliukus, palėpes, peržiūri drabužių spintų turinį. Karantino laikotarpiu žmonės turėjo tam daug laiko. Ne paslaptis ir tai, kad nemažai žmonių vis dar nedirba ar dirba mažiau, sumažėjo jų pajamos. Todėl prekyba Bagažinių turguje gali padėti ne tik įdomiai praleisti laiką, bet ir prisidurti šiek tiek pajamų“, – sakė D. Lengvenienė.

Bagažinių turgus Kaune / Organizatorių nuotr.

Suprasdami esamą padėtį turgaus organizatoriai šį (gegužės 2 d.) ir kitą savaitgalį (gegužės 9–10 d.) iš prekiaujančiųjų Bagažinių turguje neims mokesčio.

Tiek prekiaujantieji, tiek lankytojai turės dėvėti veido kaukes ir laikytis bent 2 m atstumo iki kitų asmenų.

Šį savaitgalį Bagažinių turgus dirbs tik vieną dieną – šeštadienį. Dėl sekmadienį švenčiamos Motinos dienos neveiks ne tik Bagažinių turgus, bet ir visas prekybos miestelis.

Bagažinių turgus vyksta prekybos miestelyje „Urmas“ esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje adresu Elektrėnų g. 1F. Įprastai čia susirenka iki 600 prekiautojų ir apsilanko apie 20 tūkst. lankytojų per dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA